FAQ Mazout

Een vraag in verband met onze mazout ?

FAQ

 

Waarom beschikken we over verschillende ProxiFuel verkooppunten?

Omdat we dicht bij onze klanten willen blijven. Het is om die reden dat we onze verschillende regionale verkooppunten niet gegroepeerd hebben op één locatie in België. Bij ons is de klant geen nummer.

Wat is het verschil tussen gewone mazout, Total Mazout Ultra en Mazout Extra?

De Total Mazout Ultra
Ontwikkeld om aan de hoogste verwachtingen van klanten en consumenten ten aanzien van zuinigheid, onderhoudsgemak van de installatie en milieu tegemoet te komen.
Meer informatie

Stookolie type B
Dit is de gewone mazout.

Mazout Winter Plus
De koudebestendigheid van deze mazout is hoger dan die van gewone mazout en overtreft de eisen van de Belgische norm.

Mazout Extra
Deze brandstof met een laag zwavelgehalte is bestemd voor woningverwarming en motorvoertuigen die niet op de openbare weg rijden (met toestemming van Douane en Accijnzen).

Ik heb een oude ketel, kan ik van gewone mazout probleemloos naar TOTAL Mazout Ultra overstappen?

TOTAL Mazout Ultra is compatibel met alle materialen die op de markt te vinden zijn, nieuw of oud. Er is geen enkele aanpassing nodig om van de TOTAL Mazout Ultra gebruik te kunnen maken.

Om vanaf de eerste levering ten volle te kunnen genieten van de voordelen van de TOTAL Mazout Ultra, raden we u aan:
  • U te verzekeren dat uw opslagtank proper is. Het is aangeraden deze om de tien jaar te reinigen. In sommige gevallen is het nodig de tank te zuiveren van condensatiewater dat zich gevormd heeft door de lucht die in uw tank aanwezig is.
  • Uw ketel tijdens een levering af te zetten en ongeveer 2 uur na de levering terug op te starten.
  • Om uw tank zo goed mogelijk te onderhouden.

Mijn tank is niet helemaal leeg, kan ik TOTAL Mazout Ultra mengen met mijn vorige mazout?

Ja, TOTAL Mazout Ultra is compatibel met alle andere stookolies die er op de markt zijn. Een te grote verdunning van TOTAL Mazout Ultra in een normale mazout zal zijn prestaties wel verlagen.

Total Mazout Ultra is geaditiveerd. Kan dit problemen veroorzaken ?

Neen, absoluut niet. TOTAL Mazout Ultra is geconstitueerd uit een basisproduct van topkwaliteit dat meer geraffineerd is. Hier bovenop worden er aditieven toegevoegd die dit basisproduct nog kwalitatiever maakt (stabiliteit gedurende de opslag, kwaliteit van de verbranding, bescherming tegen corrosie). Deze formule is het resultaat uit de know-how en de vaardigheden van de onderzoekslaboratoria van de Groep TOTAL. Bovendien zorgt een zeer streng kwaliteitscontrolesysteem ervoor dat we kunnen nagaan of deze waarden stabiel zijn. TOTAL Mazout Ultra van een  verklikstof die het mogelijk maakt afwijkende waarden de identificeren wanneer noodzakelijk. In dit geval worden analyses in de TOTAL laboratoria in Frankrijk uitgevoerd.

Kan ik snel geleverd worden indien ik dringend mazout nodig heb ?

In normale omstandigheden leveren we binnen de 48 uren na uw bestelling. Indien uw ketel in panne gevallen is door een gebrek aan mazout, doen wij ons uiterste best om u zo snel mogelijk te bevoorraden. We proberen de dag zelf nog een oplossing te vinden. Hou er wel rekening mee dat de wachttijden tijdens de drukke wintermaanden kunnen oplopen, en dat u best tijdig uw mazout bestelt.

Wat is de wetgeving omtrent de conformiteit van mijn mazouttank ?

De wetgeving omtrent de conformiteit van mazouttanks hangt af van de regio en het type citerne. We nodigen u uit om naar de website van Informazout*  te surfen om meer informatie te vinden betreffende de wetgeving in uw regio.*
Sinds 1977 informeert Informazout alle geïnteresseerden zo volledig en accuraat mogelijk over alle aspecten van het verwarmen met stookolie en het koppelen ervan met hernieuwbare energieën.

Indien ik minder verbruik dan verwacht, en er nog mazout in mijn tank blijft, behoudt de TOTAL Mazout Ultra dan zijn eigenschappen tijdens de opslag?

De TOTAL Mazout Ultra geniet van een uitstekende stabiliteit op gebied van oxydatie, wat het risico op het vormen van sedimenten in de tank verkleint. Dankzij zijn antioxidant kan hij perfect gestockeerd worden zonder kwaliteitsverlies.

Preventief, en om de kwaliteit van TOTAL Mazout Ultra ten volle te kunnen benutten, raden we u aan:
  • U te verzekeren dar er geen water of onzuiverheden op de bodem van de tank aanwezig zijn (vaak afkomstig van condensatie of langdurige stockage)
  • In het geval van aanwezigheid van water of onzuiverheden, de bodem van uw tank laten reinigen door een gespecialiseerd organisme. Deze onzuiverheden moeten gerecycleerd worden.
  • De tank zo gevuld mogelijk houden om op die manier de condensatie te verminderen
 
 
 
 

?? ?? ?? ??
X

Door verder te blijven surfen  op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies om onder meer bezoekersstatistieken op te maken en zodoende de functionaliteit van de website te optimaliseren.  Voor meer informatie en het instellen van cookies  .