De evolutie van de officiële stookolieprijs in België

Ontdek de officiële stookolieprijs zoals die vandaag bestaat in België.

Elke ochtend past ProxiFuel zijn tabel met de evolutie van de stookolieprijs aan om u toe te laten uw bestelling op het juiste moment door te geven. Dankzij deze grafiek kan u gemakkelijk de huidige stookolieprijs vergelijken met de prijs zoals die de afgelopen maand, het afgelopen jaar of op elke andere gewenste datum was vastgelegd.

De officiële stookolieprijs is de maximale prijs waartegen de brandstof door leveranciers in België mag worden verkocht. Het doel hiervan is de consument te beschermen door de prijs voor stookolie te reguleren.

ProxiFuel biedt altijd producten aan die de beste prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Aarzel niet om een simulatie te maken van uw bestelling van stookolie via onze site om zo het beste aanbod van het moment te ontdekken. 

Vanaf 1 april 2024 mag er alleen nog mazout met een maximum zwavelgehalte van 10 ppm, of 0,001%, op de markt gebracht worden. Volgend op deze maatregel zal het zwavelgehalte van de Gasolie Verwarming (voorheen Mazout Normaal) dalen van 50 naar 10 ppm (deeltjes per miljoen). Vooruitlopend op de invoering van deze nieuwe regelgeving veranderen onze productvoorraden. Vanaf februari 2024 zal in bepaalde regio's, omwille van logistieke redenen, enkel nog Gasolie Diesel voor verwarmingsdoeleinden (voorheen Mazout Extra) beschikbaar zijn. Dit type mazout heeft uiteraard een zwavelgehalte van 10 ppm.

Vandaag24/07
Vorige maand
Vorig jaar

Gewone mazout

Prijs voor gewone mazout over een periode van

Mazout nodig?