mazout_ordinaire_5.JPG.jpg

Huisbrandolie, een weldoordachte keuze

Vandaag de dag werpt huisbrandolie zich nog meer dan ooit op als een zekere, performante en milieuvriendelijkere energiebron. Dankzij het onderzoek dat gevoerd is en de innovatie die heeft plaatsgevonden, zowel wat het product als wat de uitrusting betreft, wordt huisbrandolie momenteel beschouwd als een energiebron die zowel een optimaal rendement, een steeds minder verontreinigende verbranding en een dagelijks comfort combineert.

Mazoutprijs berekenen

De voordelen van verwarmen op mazout

 • Een betrouwbare energiebron
  Stookolie is één van de meest veilige verwarmingsbronnen, want mazout ontploft niet onder 55°C. Daarenboven zijn de meest recente mazouttanks uitgerust met een overvulbeveiliging en lekdetectiesysteem om bodemverontreiniging te vermijden.
 • Behoud de controle over uw energiefactuur
  Kiest u voor mazout, dan kiest u voor autonomie en transparantie. U bepaalt zelf wanneer u bestelt en tegen welke prijs. U kunt de officiële prijs op de voet volgen en bestellen op het meest voordelige moment. U weet telkens op voorhand hoeveel u zult betalen en u vermijdt verrassingen op uw factuur
 • Kies voor een hoog rendement
  Het rendement van een energiebron wordt uitgedrukt op basis van zijn calorische waarde, dit is de hoeveelheid energie, en dus warmte, die vrijkomt bij een bepaalde eenheid (bijvoorbeeld: liter, kg, …). Stookolie scoort goed en heeft een verbrandingswarmte van 10,641 kWh/liter, wat betekent dat er 10,641 kWh warmte vrijkomt bij slechts 1 liter mazout.

Huisbrandolie, een minder vervuilende energiebron

De afgelopen jaren hebben stookolieproducenten de samenstelling van huisbrandolie verbeterd. Zo is het zwavelgehalte van stookolie sinds 1 januari 2016 gedaald van 1.000 naar 50 ppm (parts per million). Voor de klant biedt deze evolutie drie grote voordelen:

 • Huisbrandolie is voortaan properder. De uitstoot van zwaveldioxide tijdens de verbranding is lager, wat bijdraagt aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk.
 • Aangezien de neerslag van roet verminderd is, wordt de levensduur van de verwarmingsketel gemaximaliseerd en zijn de kosten die verbonden zijn aan het onderhoud verminderd.
 • Stookolie biedt ook een betere verbranding, waardoor het rendement van uw verwarmingsketel toeneemt en uw stookolieverbruik daalt.

Het stookolieverbruik verminderen dankzij een verwarmingsketel van de allernieuwste generatie

Ook werd vooruitgang geboekt op het niveau van de verwarmingstoestellen. Vandaag de dag bieden de allernieuwste verwarmingsketels een uitstekend rendement en een optimale verbranding. Zo helpen ze u ook om uw stookolieverbruik aanzienlijk te verlagen en zo uw energievoetafdruk te verkleinen.

Voor de consument die bijzonder bezorgd is om het milieu, kan huisbrandolie ook nog altijd gemakkelijk gecombineerd worden met andere soorten hernieuwbare energie, zoals zonne-energie of pellets bijvoorbeeld.

Een goed onderhouden installatie voor een optimale verbranding van huisbrandolie

Wanneer u kiest voor een verwarming met stookolie, is het nodig dat er een verwarmingsketel en een tank worden geïnstalleerd die conform zijn. Aarzel niet om ons te contacteren om te weten te komen op welke premies en steun u eventueel recht hebt binnen het kader van een nieuwe installatie.

Om deze uitrusting zo lang mogelijk in optimale conditie te houden, moet u er vanzelfsprekend zorg voor dragen. Elk jaar bent u wettelijk verplicht om de verwarmingsketel aan een onderhoud te onderwerpen. Het onderhoud verzekert de goede werking van uw installatie en waarborgt uw veiligheid. Een verwarmingsketel die in goede staat verkeert, zal ook milieuvriendelijker zijn en bijdragen aan een vermindering van uw stookolieverbruik.

Het is ook belangrijk om regelmatig de staat van uw tank te controleren. Ongeacht het feit of deze binnen of buiten geïnstalleerd is, kan deze immers beschadigd raken als gevolg van zijn leeftijd of door klimatologische omstandigheden. In geval van twijfel, aarzel niet om hem te laten controleren en reinigen door een vakman.

Mazout nodig?