accueil-mazout.jpg

Alles weten over de verwarmingsstookolie

Er bestaan meerdere soorten stookolie die elk beantwoorden aan zeer specifieke noden. Maar voor de consument is het niet altijd vanzelfsprekend om zijn weg hierin terug te vinden. Hieronder volgen enkele verduidelijkingen. In België kan men het onderscheid maken tussen twee grote categorieën van verwarmingsbrandstoffen: de gewone verwarmingsstookolie (waar ik het additief van superieure kwaliteit Mazout Ultra aan kan toevoegen) en de gasolie Extra. Elk van deze brandstoffen vertoont specifieke eigenschappen en moet bijgevolg met kennis van zaken gekozen worden op het moment waarop de stookolie wordt gekocht.

De gewone verwarmingsstookolie, het basisproduct

De standaard mazout is het meest voorkomende product op de Belgische markt. Deze huisbrandolie is vandaag de dag geschikt voor alle types verwarmingsketels. De geïnformeerde consument weet dat er soms prijsverschillen voor mazout bestaan tussen de merken, maar a priori gaat het om dezelfde verwarmingsstookolie. Het is namelijk zo dat een verschillende prijs in hoofdzaak verklaard wordt door striktere normen en de toevoeging van bepaalde additieven aan de basisbrandstof om een superieure kwaliteit van de stookolie te waarborgen.

Mazout Ultra van superieure kwaliteit voor een betere stabiliteit

De stookolie van superieure kwaliteit, ook Mazout Ultra genoemd, is op zich gewone verwarmingsstookolie waar verschillende zeer specifieke additieven werden aan toegevoegd die exclusief ontwikkeld werden door de groep: agentia, reodorant, antioxidant, … Dankzij deze bestanddelen wordt de kwaliteit van de stookolie nog verbeterd.

Mazout Ultra, dat speciaal ontworpen werd om te beantwoorden aan de meest veeleisende verwachtingen van de consument in termen van onderhoudsgemak van hun installatie, biedt verschillende voordelen, waaronder als belangrijkste:

  • Een toename van de betrouwbaarheid en een verlenging van de levensduur van de installatie dankzij de antioxidanten en anticorrosiemiddelen die aanwezig zijn in het additief Mazout Ultra.

Mazout Extra die speciaal voorzien is voor landbouw- en industriële toepassingen

Gewone stookolie, Mazout Ultra, Mazout Extra … men vindt er soms zijn weg niet meer tussen!

Om het eenvoudig te houden zijn gewone stookolie en Mazout Ultra de producten die het best zijn aangepast voor de verwarming van het huis op basis van de norm van 50 ppm aan zwavel. Mazout Extra beschikt dan weer over eigenschappen waardoor het beter bestand is tegen de koude en bestemd is voor industriële toepassingen en landbouwvoertuigen.

Mazout nodig?