shutterstock_162617765.jpg

Met Pellets Premium kan u het comfort van een kwalitatieve energiebron naar waarde schatten

Steeds meer Belgische gezinnen kiezen voor een verwarmingsinstallatie met pellets. Met de Pellets Premium biedt ProxiFuel u pellets aan die beantwoorden aan de meest strikte normen. Ze worden geproduceerd in België uit naaldhout dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Kwalitatieve pellets met een hoog rendement bestellen, is deelnemen aan een ecologisch initiatief dat erop gericht is het milieu in acht te nemen.

Pellets Premium, 100% naaldhout en een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding

Aangezien ze een zeer goed rendement vertonen, ze Belgisch en milieuvriendelijker zijn, blijven pellets hun opmars maken bij Belgische gezinnen, ongeacht of ze in het noorden of het zuiden van het land wonen.

Pellets zijn vandaag de dag een uitstekende aanvullende oplossing op andere energietypes, zoals stookolie, zonne-energie of geothermie, om er maar enkele te noemen. Een pellet van goede kwaliteit, die verbrand wordt in een krachtige kachel of verwarmingsketel, vertoont een uitstekend rendement om uw woning te verwarmen.

ProxiFuel heeft er met Pellets Premium voor gekozen u enkel pellets aan te bieden die voor 100% uit naaldhout zijn vervaardigd en die beantwoorden aan de allerhoogste kwaliteitsnormen.

Gecertificeerde pellets die de norm DIN Plus en de norm EN Plus in acht nemen

De Pellets Premium, die DIN plus gecertificeerd zijn, beantwoorden aan alle criteria waardoor een optimaal rendement van uw verwarmingsketel of pelletketel wordt gewaarborgd. De EN plus-certificering waarborgt bovenop de DINplus het behoud van de kwaliteit van de Pellets Premium in zakken gedurende de volledige leveringsketen.

Pellets Premium voor een optimaal rendement van uw pelletketel

Hieronder zijn alle kenmerken voor een pelletvuur met een zeer hoge warmtewaarde opgesomd:

  • een goede cohesie van de houtkorrels;
  • een perfecte kalibrering;
  • een vochtigheidsgraad van minder dan 8%.

Dankzij een goede verbranding van de houtkorrels blijven er weinig assen over en kan de verontreiniging van de kachel of van de ketel worden verminderd. Een goede cohesie voorkomt de vorming van stofdeeltjes wanneer de pellets worden gemanipuleerd.

Het veeleisendheidsniveau dat gewaarborgd wordt door Pellets Premium gaat verder dan de kwaliteitsvereisten zoals die vastgelegd zijn op het niveau van de normen DIN Plus en EN Plus, zoals blijkt uit onderstaande tabel.

 

 

Certificering DINplus

 

Certificering ENplus

 

Pellets Premium
in zakken

CALORISCHE ONDERWAARDE (kWh/kg)

≥ 4,6

≥ 4,6

≥ 4,8

VOCHTIGHEIDSGRAAD (% massa)

≤ 10 

≤ 10

≤ 8

ASGEHALTE (%)

≤ 0,7

≤ 0,7

≤ 0,5

ADDITIEF (% massa)

< 2

< 2

≤ 0,8 additief 100% natuurlijk

BRUTO VOLUMIEKE MASSA (kg/m³)

≥ 600

600 ≤ BVM ≤ 750

≥ 630

FIJN STOFGEHALTE (% massa)

≤ 0,5

≤ 0,5

≤ 0,5

MECHANISCHE DUURZAAMHEID

≥ 97,5

≥ 98

≥ 98

DIAMETER (mm)

6 ± 1

6 ± 1

6 ± 1

LENGTE (mm)

3,15 ≤ L ≤ 40

3,15 ≤ L ≤ 40

3,15 ≤ L ≤ 40

 

Pellets Premium worden uitsluitend in onze Belgische Ardennen geproduceerd

De pellets die ProxiFuel u aanbiedt worden geproduceerd in België op basis van afval van 100% naaldhout dat gerecupereerd wordt in België. Het gebruikte hout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen en restanten. Het grootste deel van deze grondstof is overigens afkomstig uit Ardense contreien. De productie en de distributie van Pellets Premium kaderen binnen een logica van een kort circuit met als doel de ecologische impact die verbonden is aan het transport te beperken.

De Pellets Premium worden opgeslagen in onze ProxiFuel-afdelingen die in de vier hoeken van België terug te vinden zijn. U kan rechtstreeks online pellets bestellen of door contact op te nemen met de ProxiFuel-pelletleverancier die het dichtst bij u in de buurt is gevestigd. Onze teams kunnen de pellets rechtstreeks bij u thuis leveren per pallet met 66 zakken van 15 kg of met 102 zakken van 10 kg, maar ook in bulk. U kan de zakken met pellets ook afhalen in één van onze ProxiDrive-afhaalpunten al naargelang uw behoefte.

Pellets nodig?