sac pellet - version belge en angle.png

Hoe kies ik mijn pellets?

23 maart 2018
Als u overweegt te verwarmen met Belgische pellets, die een hoog rendement bieden en uw installatie niet vervuilen, dan is het niet onverstandig enkele punten onder de loep te nemen.

Steeds meer Belgische gezinnen opteren voor pellets. Los van de voordelen die eigen zijn aan het product, biedt de mogelijkheid om de brandstof online te bestellen een extra troef. Maar ondanks het ruime aanbod, is het niet altijd eenvoudig om het juiste product te kiezen. Hier volgen enkele tips om de Belgische pellets te kopen die het meest ecologisch en het meest efficiënt zijn.

 

Zijn de pellets DINplus en/of ENplus gecertificeerd?

 

Een eerste element dat u best controleert wanneer u uw pellets kiest: zijn ze DINplus en/of ENplus gecertificeerd? Die certificeringen staan inderdaad borg voor de kwaliteit van de pellet, d.w.z. voor het warmtevermogen, dat te maken heeft met de densiteit ervan, de vochtigheidsgraad enz. Hoe kwalitatiever de pellet, hoe meer warmte hij produceert. Bovendien zijn DINplus en ENplus pellets minder vervuilend voor uw installatie, omdat ze een laag aspercentage hebben.

 

De pellets die ProxiFuel levert in bulk of in zakken van 10kg of van 15kg, kregen twee certificeringen. Op basis van hun kenmerken gaat het hier om een product met een zeer hoog kwaliteitsniveau:

 

  • Calorisch vermogen: meer dan 4,7 kWh/kg;
  • Aspercentage: minder dan 0,7 %;
  • Vochtigheidsgraad : minder dan 10 %.

 

Belgische of buitenlandse pellets? Controleer de herkomst ervan!

 

Alle pelletfabrikanten zijn verplicht u de herkomst van de pellets mee te delen. Door gebruik te maken van lokaal hout voor de aanmaak van de pellets in het land van levering, draagt u in grote mate bij aan de vermindering van uw koolstofafdruk.

 

Dat is de reden waarom ProxiFuel alleen Belgische pellets levert. Ze bestaan uit zaagsel en krullen van Belgische naaldbomen en worden gemaakt in PEFC-gecertificeerde lokale zagerijen. Met ProxiFuel kunt u dus op beide oren slapen: u krijgt gegarandeerd 100% Belgische pellets.

 

Hoe worden uw Belgische pellets vervaardigd?

 

We willen u graag informeren niet alleen over hun samenstelling en hun herkomst, maar ook over de manier waarop pellets worden vervaardigd. Bepaalde fabrikanten gebruiken additieven om de krullen en het zaagsel te agglomereren. Die additieven zijn echter vervuilender en kunnen uw verwarmingsinstallatie sneller doen aanslibben.

 

Daarom worden de Belgische pellets die ProxiFuel aanbiedt, verdicht onder hoge druk: bij de vervaardiging ervan komt er geen enkel additief in het verhaal voor. U bent dus zeker dat u beschikt over een proper en ecologisch product.

 

Bestel uw pellets online via ProxiFuel.