OnlineOrderCold.jpg

Is dit het goede moment om stookolie te bestellen?

26 december 2018
Is het interessant om stookolie te bestellen nu het jaar 2018 wordt uitgezongen? ProxiFuel, een stookolieverdeler in heel België, dient u van antwoord.

Een vaak gehoorde theorie is dat de stookolieprijs de neiging vertoont te stijgen naarmate de temperaturen dalen. Toch is het niet langer zo dat de stookolieprijzen alleen door de weersomstandigheden worden aangestuurd. Vandaag zijn het vooral geopolitieke factoren die de aardolieprijs en dus een stookolielevering impacteren. In die context bestaat er niet langer een ideale periode om stookolie te bestellen.  

 

De evolutie van de stookolieprijzen volgen alvorens te bestellen

 

Om stookolie te bestellen tegen een goede prijs, moet men oog hebben voor de evolutie van de prijzen voor ruwe olie en die van de huisbrandolie. De stookolieprijzen kunnen het hele jaar door interessant zijn. Nu, op het einde van 2018, staan de prijzen op een bijzonder interessant peil: de prijs voor huisbrandolie hangt nu net onder de lat van 62 cent per liter.

 

De stookolieprijs was zelden voordeliger dan nu. Dit lage niveau werd niet meer geregistreerd sinds maart jl.  En tijdens het afgelopen jaar, werd slechts gedurende zeven van de 52 weken een prijs genoteerd die gelijkwaardig of lager was.

 

Vandaag stookolie kopen tegen een goede prijs

 

Tegen dit tarief kost een aankoop stookolie van 2.000 liter vandaag iets minder dan 1.240 euro. Dat is 190 euro minder dan een maand geleden! En gelijk ook 150 euro minder dan in volle zomer en iets minder dan een jaar geleden tijdens dezelfde periode. Wie nu kiest om stookolie te bestellen, doet sowieso een goede zaak.  

 

Bestel uw stookolie nu om te genieten van aantrekkelijke prijzen

 

Stookolie bestellen voor nog minder geld op ProxiFuel

 

U kunt genieten van een nog goedkopere levering door een beroep te doen op een ProxiFuelverdeler in uw regio. Doorgaans bieden onze antennes een voordeligere stookolieprijs dan de prijs die de Belgische Staat officieel bepaalt.

 

Op dit eigenste moment past ProxiFuel een tarief toe van 0,6067 euro per liter,  voor een levering van niet minder dan 2.000 liter. Door een dergelijke hoeveelheid aan te kopen, kunt u nog eens 25 euro besparen door te bestellen bij een leverancier van ProxiFuel.

 

Nu stookolie bestellen om te vermijden dat u zonder brandstof valt  

 

Door te beslissen om nu stookolie te bestellen, bent u zeker dat u zich beschermt tegen een eventueel plots brandstoftekort en zorgt u ervoor dat u de winter warmpjes doorkomt thuis. In deze periode van het jaar doet u er goed aan uw stookolieaankoop te anticiperen om te vermijden dat u zonder brandstof valt. In het koude seizoen hebben de stookolieleveranciers het vaak druk en kan het gebeuren dat de leveringstermijnen wat langer worden.