femme_economie.jpg

Waarom kiezen voor Mazout Ultra?

06 mei 2022
Mazout Ultra is stabieler, beter bestand tegen de kou en geeft een beter rendement, waardoor u op de lange termijn geld kunt besparen.

Uw Proxifuel-partner zal u steeds adviseren om voor Mazout Ultra te kiezen als u uw stookolietank moet laten vullen. Waarom? Mazout Ultra is een hoogwaardige - maar iets duurdere - brandstof die voor een optimale verbranding zorgt en uw verwarmingsinstallatie beschermt.

 

Wat is het verschil tussen Mazout Ultra en gewone stookolie?

 

Gezien het prijsverschil is het niet meer dan normaal dat u zich afvraagt wat het verschil is tussen hoogwaardige stookolie - Mazout Ultra - en gewone stookolie.

 

Het antwoord ligt in de samenstelling van Mazout Ultra. Het product bevat namelijk een aantal additieven die de brandstof diverse voordelen geven en de eigenschappen ervan verbeteren.

 

Die additieven omvatten met name anticorrosiemiddelen en antioxidanten.

 

Wat zijn de voordelen van hoogwaardige stookolie?

 

Er zijn verschillende goede redenen om Mazout Ultra te verkiezen boven gewone stookolie.

 

Minder verstoppingen

 

De additieven in Mazout Ultra zorgen voor een optimale verbranding. Een van de voordelen van die eigenschap is dat uw verwarmingsketel minder snel zal verstoppen. Dat betekent dat uw installatie minder snel stuk gaat en langer mee zal gaan. Zo kunt u besparen op onderhoudskosten.

 

Een beschermde installatie

 

Het anticorrosiemiddel in Mazout Ultra beschermt de metalen onderdelen - de tank, het voedingscircuit, de pomp, de filters, de sproeier, de verbrandingskamer en de ketelhaard - van uw verwarmingsinstallatie. Hierdoor zullen ze automatisch een stuk langer meegaan;

 

Stabieler en beter bestand tegen de kou

 

Mazout Ultra bevat een oxidatiewerend bestanddeel waardoor hij stabieler en beter bestand is tegen de kou dan gewone mazout. Het product is met name minder gevoelig voor temperatuurschommelingen in de zomer en de winter. Staat uw tank op een plaats waar het in de winter erg koud en in de zomer erg warm wordt? Kies dan voor Mazout Ultra om de eigenschappen van uw stookolie te beschermen. Mazout Ultra helpt vooral om de afzettingen in uw tank te beperken.

 

Goed om te weten

Alleen ProxiFuel en de verdelers van het merk TotalEnergies verkopen Mazout Ultra, een product dat uitsluitend op de Belgische markt te verkrijgen is. Mazout Ultra werd ontwikkeld in de onderzoekscentra van TotalEnergies om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van de consument te voldoen. Vraag uw ProxiFuel-partner om meer informatie.

 

Bespaar geld op de lange termijn met Mazout Ultra 

 

Mazout Ultra geeft u niet alleen een optimaal rendement maar helpt u ook om op lange termijn geld te besparen. Uw installatie is namelijk goed beschermd waardoor de onderhoudskosten worden gedrukt.