professionnels_extra.jpg

Welke stookolie kopen voor mijn landbouwwerktuigen?

06 juli 2018
Mazout Extra beantwoordt aan de bijzondere vereisten van de landbouwers. Het is een ideale brandstof voor hun tractoren en landbouwwerktuigen.

Sinds 2011, na de invoering van een Europese norm die gericht is op een daling van de vervuilende uitstoot van dieselvoertuigen, zijn de landbouwmachines en tractoren onderworpen aan specifieke regelgeving op het vlak van brandstoffen. De landbouwers moeten inderdaad een speciale mazout kopen, nl. mazout Extra, als brandstof voor de motoren van hun tuigen. Ze mogen niet langer gewone huisbrandolie kopen.

 

Wist u het?

Mazout Extra, soms ook gasolie Extra genoemd, is een soort brandstof die werd ontwikkeld voor mobiele tuigen die niet op de openbare weg komen. Het gaat dus om voertuigen die worden ingezet in de sector van de landbouw, de bosbouw, de waterwegen en de openbare werken. Gasolie Extra kan in bepaalde omstandigheden worden gebruikt als huisbrandolie, maar die praktijk is aan het verdwijnen.

 

Mazout Extra kopen: verschillende voordelen

 

Mazout Extra voor uw landbouwtuigen is in vele opzichten interessant.

 

Dit soort brandstof in inderdaad uiterst geschikt voor deze sector:

  • ze is minder duur dan diesel en benzine, de “klassieke” brandstoffen die worden gebruikt in de andere motorvoertuigen;
  • ze is minder zwavelrijk dan gewone huisbrandolie en stoot dus minder broeikasgassen en fijne deeltjes in de omgevingslucht uit;
  • ze is verrijkt met smeerstoffen die op de lange termijn zorg dragen voor uw motoren en de levensduur van al uw verschillende landbouwtuigen helpen te verlengen;
  • ze beperkt de verbrandingsreststoffen van de motoren en andere machineonderdelen, waardoor ze minder snel gaan aankoeken en beter gaan presteren.

 

Mazout Extra in zomer- en winterversie

 

U kunt kiezen tussen twee versies mazout Extra:

  • de zomerversie wordt verkocht tussen 1 april en 31 oktober;
  • de winterversie wordt verkocht tussen 1 november en 31 maart.

 

Elk van die producten is verrijkt met specifieke additieven die helemaal zijn afgestemd op de weersomstandigheden van het moment.

 

Omdat mazout Extra biobrandstoffen bevat, is deze brandstof fragieler dan huisbrandolie. Deze mazout bewaart minder lang in de tank en is gevoeliger voor temperatuurschommelingen en voor UV-stralen. Toch is de mazout Extra die wordt aangeboden in de antennes van ProxiFuel, dankzij de samenstelling ervan, bestendiger en stabieler dan gewone mazout Extra. Onze brandstof is bestand tegen -21°C in de winter en -12°C in de zomer. Dankzij deze eigenschap vermijdt u dat de filters gaan dichtslibben, waardoor u zeker mag zijn dat uw tuigen altijd zullen opstarten en dat u uw landbouwactiviteiten in de beste omstandigheden kunt uitvoeren.

 

Neem contact op met uw ProxiFuel antenne  om mazout Extra aan te kopen.