service_total_energy_solutions.jpg

Beter en minder verbruiken dankzij de energiediagnose en de verwarming op biomassa

Via zijn oplossingen Total Energy Solutions biedt TotalEnergies diensten aan inzake energiediagnose en verbetering van de prestaties, zowel voor zijn particuliere als zijn professionele klanten. Vele Belgische gezinnen en ondernemingen wensen het verbruik van hun verwarming te verminderen om zo energie te besparen. Maar ze willen ook hun comfort behouden of verbeteren. Om aan deze noden te beantwoorden, heeft Total Energy Solutions een doeltreffende energiediagnose ontwikkeld, alsook een oplossing om een geavanceerde verwarming op biomassa te installeren.

Een energiediagnose die is aangepast aan uw noden en aan uw budget

Dankzij het gebruik van een splinternieuw softwarepakket, een aandachtig luisterend oor en een analyse van uw huis, kan de energiediagnose, die wordt uitgevoerd door onze dochteronderneming Greendis, de energielekken aan de oppervlakte brengen: isolatie, verwarmingssysteem, radiatoren, zonnepanelen, warmtepomp, …

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de impact van al deze oplossingen op de CO2-uitstoot en op het comfort in elke kamer. Ook wordt er zeer nauwgezet rekening gehouden met het budget van elke oplossing. De klant kan de maandelijkse kostprijs, de operationele kostprijs op 5 jaar en de investering voor de aangeboden oplossingen bekijken.

Op basis van deze gedetailleerde energiediagnose kan de klant vervolgens nauwkeurig zijn prioriteiten bepalen betreffende isolatie- of verwarmingswerkzaamheden, die uitgevoerd moeten worden om zijn energieverbruik te verlagen, rekening houdend met de impact op zijn comfort. Voor elke voorgestelde oplossing stelt Total Energy Solutions concrete offertes voor die afkomstig zijn van grote fabrikanten en installateurs.

 

 

"Heating in the box", oplossing om te verwarmen met biomassa

Als speerpunt van innovatie heeft TotalEnergies een tweede service ontwikkeld, die erop gericht is de energie-efficiëntie van bedrijven op een verantwoorde en duurzame manier te verbeteren. Het concept dat door TotalEnergies is uitgewerkt en de naam “Heating in the box” draagt, is een geavanceerde oplossing om te verwarmen met biomassa, die beschikbaar is in een container met een lengte van 12 meter. Deze halfmobiele container wordt in de nabijheid van de te verwarmen gebouwen geplaatst. De aansluiting verloopt zeer snel dankzij enkele aanpassingen aan de bestaande verwarmingsinstallatie. Er is vrijwel geen verwarmingsonderbreking. Ook wordt er niets vernietigd of gedemonteerd.

De verwarming wordt gevoed dankzij de verbranding van pellets in bulk, betere pellets voor de natuur en het milieu. Deze pellets, die vooral afkomstig zijn van Ardense bossen, laten toe om in een korte keten te werken en zo de ecologische impact die verbonden is aan het transport ervan, te verkleinen. De oplossing “Heating in the box” biedt de mogelijkheid om twee energietypes te combineren, zoals huisbrandolie, aardgas, hernieuwbare energiebronnen (zonne-energie en windenergie) en/of biomassa. Deze betrouwbare oplossing met een hoog rendement levert een vermogen dat kan oplopen tot 2 megawatt.

De geproduceerde warmte wordt vervolgens verspreid via een netwerk, dat aangesloten is op de verwarmingssystemen. Met deze warmte kunnen de gebouwen worden verwarmd en kan warm water worden gegenereerd. De dampen worden verwerkt om de uitstoot van fijne stofdeeltjes in de atmosfeer te vermijden. Deze verwarming op biomassa laat toe om zijn verwarmingsverbruik te verlagen, energie te besparen en zijn uitstoot van CO2 met ongeveer 80% terug te dringen.

Voordelen

Minder factuur
Minder factuur
Meer besparingen
Meer besparingen
Meer comfort
Meer comfort

Mazout nodig?

Pellets nodig?