professionnels_pellets_vrac.jpg

Als professional verwarmen met pellets, is dat interessant?

29 juni 2018
Verwarmen met pellets is ideaal voor alle professionals. U kunt rekenen op een aantrekkelijke prijszetting en een hoog rendement en u kunt uw lokalen op een duurzame manier verwarmen.

Professionals, of het nu gaat om ambachten, KMO’s of grotere bedrijven, verwarmen doorgaans met stookolie of aardgas. Maar steeds meer professionals kiezen vandaag voor pellets. Deze energiebron is inderdaad niet alleen voor particulieren bedoeld. Ze is bijzonder goed geschikt om te beantwoorden aan de professionele noden.

 

Troef nummer 1: de prijs van de pellet

 

De prijs van de pellet is ongetwijfeld een van zijn grootste troeven. Houtgranulaten behoren al vele jaren tot de minst dure en de meest stabiele energiebronnen op de Belgische markt.

 

De prijs voor pellets in bulk bedraagt vandaag 4,93 eurocent per kilowattuur, terwijl de prijs voor stookolie en aardgas, die aan veel meer schommelingen onderhevig is, momenteel laveert tussen 6 en 7 cent. Dus, wie opteert voor een houtgranulaten, mag er zeker van zijn dat hij of zij verwarmt tegen de beste prijs, het hele jaar door, en dat de energiekosten mooi in bedwang worden gehouden.

 

De pellet, een performante energiebron

 

Los van de zeer interessante prijs van de pellet, blijken houtgranulaten ook nog eens zeer performant te zijn. De TOTAL Pellets Premium die worden verkocht door de ProxiFuel verdelers, beantwoorden aan de criteria die zijn vervat in de DIN plus norm en aan de EN plus certificering. Ze staan daarom borg voor een hoog rendement. Volgens het type verwarmingsketel of kachel dat in de bedrijfslokalen is geïnstalleerd, wordt er een rendement gehaald van 85 tot 100 %.

 

Parallel hiermee stellen de fabrikanten vandaag een ruim gamma toestellen voor, met uiteenlopende vermogens. Op die manier kunnen zij naadloos inspelen op de meest veeleisende behoeften in termen van verwarming.

 

Verwarmen met pellets, een doordachte en duurzame keuze

 

De pellet wordt gemaakt op basis van houtzaagsel dat afkomstig is van zagerijen en uit Belgische bossen. Dat betekent dat de pellet die op ProxiFuel wordt aangeboden, een 100 % natuurlijke en hernieuwbare energiebron is.

 

Als u als professional ervoor opteert om te verwarmen met pellets, dan profiteert u niet alleen van een aantrekkelijke prijs van de pellet, maar zet u zich ook nog eens concreet in voor het milieu en voor de instandhouding van de natuur.