sac_pellets_15kg_face_produit.jpg

De garanties van TOTAL Pellets Premium

08 mei 2019
TOTAL Pellets Premium worden geproduceerd op basis van houtschilfers van naaldhout en bieden u 100 % natuurlijke energie met een hoog rendement. Ontdek alle garanties van deze pellets.

Meer en meer Belgische gezinnen verwarmen op basis van pellets. De klant heeft dus de keuze tussen meerdere merken die pellets op de markt brengen in winkels en verschillende leveranciers die zorgen voor leveringen van houtgranulaten in bulk of in zakken op pallet tot bij u thuis. Het is niet altijd even eenvoudig om te weten of het om kwaliteitsvolle pellets gaat of niet. Hierna leggen we u uit over welke garanties u beschikt als u kiest voor TOTAL Pellets Premium.

 

TOTAL Pellets Premium: garantie op een geringe ecologische voetafdruk

 

TOTAL Pellets Premium worden volledig geproduceerd op basis van houtafval van naaldhout dat wordt gedroogd, fijngemalen en samengeperst. Ze bevatten geen chemische substanties en vormen dus een natuurlijke brandstof voor verwarming. De lignine en de hars uit het hout zorgen voor de cohesie van de pellets in de fase van het samenpersen.

 

Bovendien zijn de houtschilfers en -spaanders die worden gebruikt bij de productie van TOTAL Pellets Premium afkomstig uit bossen in onze regio's met een 'PEFC'-certificaat, een label dat garandeert dat het bos op een duurzame manier wordt beheerd. Doordat de TOTAL Pellets Premium geproduceerd en vervoerd worden in een weinig uitgestrekt geografisch gebied, hebben ze een geringe impact op het milieu.

 

TOTAL Pellets Premium: garantie op efficiënte houtpellets

 

TOTAL Pellets Premium zijn niet enkel milieuvriendelijk, maar staan ook garant voor een hoogwaardige kwaliteit, gecertificeerd door de Dinplus- en Enplus-labels. Op bepaalde punten doen de pellets van het merk TOTAL het zelfs nog beter dan de eisen van deze certificaten.

 

Het label Dinplus verzekert u van efficiënte pellets met:

  • een erg lage vochtigheidsgraad: hoe droger de pellets zijn, hoe hoger de kwaliteit van de verbranding is, hoe meer warmte ze produceren en hoe lager uw verbruik is en hoe minder u er nodig heeft;
  • een perfecte pelletgrootte, zodat u uw kachel of verwarmingsketel vlot en probleemloos kunt vullen;
  • een goede cohesie, waardoor er niet veel stof vrijkomt wanneer u ze gebruikt.

 

Het label Enplus staat dan weer garant voor het behoud van de kwaliteit van de TOTAL Pellets Premium tijdens de hele leveringsketen.

 

Wist u dit?

Twee ton houtpellets leveren dezelfde warmte als duizend liter mazout.

 

TOTAL Pellets Premium, pellets die zorg dragen voor uw installatie

 

Door voor TOTAL Pellets Premium te kiezen, bent u er ook zeker van dat uw verwarmingsinstallatie niet wordt beschadigd. Tijdens de verbranding laten deze pellets immers weinig as en stof na, wat ervoor zorgt dat uw verwarmingsketel of uw pelletkachel minder last heeft van vervuiling.

 

Bestel vandaag al uw pellets!

 

Lees ook:

De voordelen van een verwarming met pellets

Waarom kiezen voor Belgische pellets