femme_economie.jpg

Hoe kunt u genieten van de beste stookolieprijs in België ?

10 september 2018
ProxiFuel onthult u enkele tips om te kunnen profiteren van de meest voordelige stookolieprijs in België.

Zo weinig mogelijk betalen voor een bestelling stookolie, dat is ongetwijfeld de verzuchting van iedereen die zijn woning met deze brandstof verwarmt. We onthullen hier enkele tips om te genieten van de beste stookolieprijs in België.

 

Vergelijken om de beste stookolieprijs in België op te sporen

 

In België wordt de maximale mazoutprijs elke werkdag door de Staat bepaald. Toch zijn de leveranciers vrij om aan hun klanten een lager tarief aan te bieden. Dat betekent dat de verkoop van stookolie het concurrentiespel tussen de verdelers mogelijk maakt. En het is aan u, als consument, om dat spel in uw voordeel te laten uitdraaien.

 

Om de goedkoopste stookolieprijs in België te vinden, is het belangrijk even de tijd te nemen om de prijzen te vergelijken van de verschillende leveranciers die uw regio bedienen. Op die manier kunt u uitzoeken wie volgens u het meest aantrekkelijke tarief biedt. Zo kunt u, ongeacht het tijdstip van het jaar, bij de antennes van Proxifuel gemiddeld rekenen op een besparing van 15 tot 40 euro op een aankoop mazout van 2.000 liter.

 

De schommelingen van de stookolieprijs in België op de voet volgen

 

De stookolieprijs in België evolueert permanent. Daarom is het zo belangrijk om de evolutie ervan op te volgen en zo de gunstige momenten te vinden om brandstof te bestellen. Via het tabblad “Evolutie van de stookolieprijs in België“ op de website van ProxiFuel kunt u op elk ogenblik al die informatie raadplegen.

 

Meer nog … om te anticiperen op die prijsschommelingen, is het raadzaam om de bewegingen van de ruwe olieprijzen in de gaten te houden. Het zijn immers die prijzen die in grote mate de stookolieprijs aansturen, aangezien petroleum de grondstof is voor de aanmaak van stookolie voor uw verwarming.

 

Minstens 2.000 liter bestellen om te genieten van een voordelige stookolieprijs in België

 

Tot slot moet u weten dat in België de stookolieprijs interessanter is vanaf een levering van 2.000 liter. Om te genieten van een lagere prijs per liter, is het geen slecht idee om te overwegen minstens deze hoeveelheid te bestellen. U betaalt gemiddeld per liter drie cent minder dan wanneer u ervoor zou opteren onder de drempel van 2.000 liter te blijven.