proxifuel_palette_pellets.jpg

Hoe verloopt een pelletlevering?

21 april 2021
Hebt u van pellets niet echt kaas gegeten? ProxiFuel legt u in detail uit hoe een pelletlevering verloopt.

Wat gebeurt er nadat u pellets besteld hebt? Hoe zal de pelletlevering verlopen? We vertellen u er graag alles over.

 

De levering van uw pellets wordt ingepland

 

Nadat uw leverancier de bestelling heeft ontvangen en uw beschikbaarheid genoteerd heeft, wordt uw pelletlevering opgenomen in de leverronde van de chauffeur. Die ronde heeft de leverancier oorspronkelijk uitgestippeld om zijn rijtijden en kosten zo laag mogelijk te houden. De leverancier zal u een geschatte levertijd meedelen (bijvoorbeeld in de ochtend of in de namiddag).

 

De dag dat uw pellets geleverd worden, neemt de leverancier telefonisch contact met u op om u te verwittigen. Het verloop van de levering hangt af van het product dat u besteld hebt: pellets in bulk of pellets in zakken.

 

Het verloop van een levering pellets in bulk

 

Hebt u pellets in bulk besteld, vergeet dan niet om de verwarmingsketel voor de levering uit te zetten.

 

De chauffeur zal uw pellets vervolgens kunnen leveren. Veel heeft hij hiervoor niet nodig: een verbinding met het stroomnet en toegang tot de vulopeningen van uw pelletsilo.

 

Goed om te weten

De afstand tussen de vulopeningen van uw silo en de plaats waar de leverancier zijn vrachtwagen kan parkeren, mag niet meer dan 30 meter bedragen. Is die afstand groter, dan kunnen de pellets tijdens de levering mogelijk beschadigd worden.

 

Met een specifieke buis verbindt de leverancier zijn vrachtwagen met de vulopeningen van uw silo om met de effectieve levering van start te gaan. De pellets worden rechtstreeks vanuit de vrachtwagen naar uw silo geblazen. Een levering duurt ongeveer 45 minuten maar hangt uiteraard af van de hoeveelheid pellets die u besteld hebt.

 

Het verloop van een pelletlevering in zakken

 

Hebt u pellets in zakken gekocht, dan mag u binnenkort eveneens een vrachtwagen op uw oprit verwachten. Pellets in zakken worden namelijk verpakt per pallet. Elke pallet bevat 102 zakken van 10 kg of 65 zakken van 15 kg. U dient dan ook over een aangepaste ruimte te beschikken om uw pellets te bewaren.

 

Om het u zo eenvoudig mogelijk te maken, worden de pallets van de vrachtwagen gelost en naar uw opslagruimte gebracht. Indien de opslagruimte niet toegankelijk is, wordt de pallet er zo dicht mogelijk bij gezet, met behulp van een transpallet of een steekwagen.

 

Na de levering bezorgt de chauffeur u de gedetailleerde factuur die u meteen contant of met Bancontact kunt betalen. Vergeet ook niet om uw verwarmingsketel terug aan te zetten!

 

Lees ook:

Vind de juiste leverancier

Welke pellets kopen?