pellet love.jpg

Vind de juiste pelletleverancier

08 maart 2021
U bent op zoek naar een leverancier die pellets levert in België? Ontdek hoe u de juiste leverancier kiest én vindt.

Net als mazoutleveranciers zijn er in België verschillende bedrijven die pellets in bulk of in zakken bij u thuis leveren. Op die manier hoeft u zich niet meer te verplaatsen om uw pellets te kopen. In dit artikel geven we enkele tips om de leverancier te vinden die het beste bij u past.

 

Hoe vindt u een pelletleverancier?

 

Een leverancier vinden, kan op verschillende manieren. U kunt de gouden gids raadplegen, op het internet surfen of uw oor te luisteren leggen bij familie of vrienden.

 

Tijdens uw zoektocht is het vooral belangrijk dat u uitkijkt naar een verdeler in uw buurt. Zo profiteert u van de beste pelletprijs, ongeacht de tijd van het jaar. U moet immers minder betalen voor het vervoer van uw pellets dan wanneer u een beroep zou doen op een leverancier die zich op enkele honderden kilometers van bij u bevindt.

 

Hoe kiest u uw pelletleverancier?

 

Naast de geografische ligging moet u ook letten op de kwaliteit van de pellets die de verschillende handelaars verkopen vooraleer u een keuze maakt. Het is van cruciaal belang dat u voor uw verwarming pellets van goede kwaliteit bestelt. Pellets van mindere kwaliteit kunnen immers uw kachel of ketel beschadigen en leveren een suboptimaal rendement. Om zo ecologisch en duurzaam mogelijk te verwarmen, is het bovendien aangeraden om Belgische pellets te kiezen, die gemaakt zijn van houtresten uit onze bossen en lokaal worden geproduceerd.

 

Goed om te weten

Om zeker te zijn van de kwaliteit van de pellets die een leverancier verkoopt, kunt u de kwaliteitslabels nakijken. Zo garanderen Dinplus en Enplus certificeringen dat u houtpellets koopt die aan de strengste normen voldoen.

 

Daarnaast raden we aan om ook te letten op de diensten die de pelletleverancier aanbiedt. Het is immers belangrijk dat u kunt rekenen op een leverancier die flexibel en gemakkelijk bereikbaar is en zorgvuldig te werk gaat.

 

En tot slot moet u natuurlijk ook rekening houden met de prijs die de leverancier aanrekent. Sommige leveranciers geven bij aankoop van grote hoeveelheden immers fikse kortingen.

 

ProxiFuel levert pellets overal in België

 

De 11 vestigingen van ProxiFuel liggen verspreid over heel België en leveren uw pellets in bulk of in zakken, op palletten. De ProxiFuel-teams zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 8u tot 17u, om al uw vragen te beantwoorden of uw pelletlevering te plannen. U kunt uw pellets ook direct online bestellen op www.proxifuel.be/nl.

 

ProxiFuel levert Belgische pellets met Dinplus en Enplus label. Iedere vestiging biedt u de beste prijs-kwaliteitverhouding én een snelle en stipte service, het hele jaar door.

 

Lees ook:

Hoe verloopt een bestelling van pellets precies?

Waarom ProxiFuel voor de levering van uw pellets?