pellets_feminin_total_pellets_premium.jpg

Pellets kopen voor een comfortabele winter

23 januari 2019
U moet pellets kopen nu de winter zijn intrede heeft gedaan? Ontdek hier onze tips om minder te betalen voor uw levering en om deze winter te genieten van de gezellige pelletwarmte.

Misschien was u niet vooruitziend genoeg? Of hebt u bij uw vorige bestelling slecht ingeschat hoeveel houtgranulaten u zou verbruiken? Stel dat u, ongeacht de reden, onvoldoende voorraad pellets hebt en er moet bijbestellen in hartje winter, terwijl de prijs voor pellets interessanter is in de zomer dan in de winter. Met onze tips kunt u echter deze winter pellets kopen tegen een goede prijs en op die manier de schade beperken.

 

Waarom zijn pellets duurder in de winter?

 

Het is belangrijk te weten waarom de prijs voor pellets hoger is in de winter dan in de zomer. Dat is gewoon het gevolg van de werking van de wet van vraag en aanbod.

 

In tegenstelling tot stookolie, waarvan de prijs het hele jaar evolueert en door verschillende factoren wordt aangestuurd, hangt het tarief voor houtgranulaten nog sterk af van de speling van vraag en aanbod. In de zomer vragen de gezinnen niet of amper om verwarming: de pelletprijzen liggen dus laag. Maar wanneer in volle winter de kachels en de verwarmingsketels op volle toeren gaan draaien, vertonen pellets de neiging om duurder te worden. In die context is het dus ideaal om pellets in te slaan in het voorjaar of in de zomer, perioden waarop de prijzen het laagst staan.  

 

Pellets in grote hoeveelheid kopen

 

Toch bestaat er een mogelijkheid om deze prijsverhoging tijdens de winter te omzeilen en om te genieten van een aantrekkelijker tarief. Daarom is het raadzaam om pellets in grote hoeveelheden te kopen. De prijs voor pellets is immers degressief. U betaalt verhoudingsgewijs minder voor uw houtgranulaten naarmate u meer bestelt. 

 

Bij ProxiFuel bijvoorbeeld

✓ kost een pallet zakken van 10 kg pellets 318 euro terwijl 3 palletten goed zijn voor 900,99 euro, of 300,33 euro per pallet;

✓ worden 2 ton verkocht voor 608 euro (304 euro/ton), terwijl u maar 269 euro/ton betaalt voor een bestelling van 5 ton.

 

Beschikt u over een opslagruimte voor pellets die voldoende groot is, dan hebt u er alle belang bij om ze in grote hoeveelheid te bestellen.

 

Pellets in bulk kopen

 

Een tweede oplossing om uw houtgranulaten tegen de beste prijs te kopen, bestaat erin ze in bulk te bestellen. In bulk geleverde pellets zijn goedkoper.

 

Door uw pellets te bestellen bij een ProxiFuel verdeler betaalt u:

✓ 608 euro voor 2 ton, of 304 euro voor 1000 kg

✓ 318 euro voor een pallet met 102 zakken van 10 kg, of 311,76 euro voor 1000 kg.

 

Maar, om pellets in bulk te laten leveren, moet u beschikken over een aangepaste silo, een inrichting die toch wat ruimte vergt en dus niet voor alle soorten woningen in aanmerking komt.

 

Koop nu pellets om de winter warm door te brengen.