Annuler Une Commande

Kunt u uw mazoutlevering annuleren?

17 april 2023
Kunt u na uw bestelling op onze website uw mazoutlevering alsnog annuleren? We vertellen u er alles over in dit artikel!

U heeft uw mazoutbestelling geplaatst en wilt om de een of andere reden uw levering annuleren? Maar is het mogelijk om een online bestelling nog te herroepen?

 

Een stookolielevering herroepen

 

In de algemene verkoopsvoorwaarden van Proxifuel kunt u nagaan of u uw stookolielevering kunt annuleren nadat u uw bestelling hebt geplaatst. De voorwaarden omvatten alle wettelijke verplichtingen met betrekking tot de verkoop van onze producten.

 

Artikel 10 van onze voorwaarden is zeer duidelijk als het gaat om de annulering van een bestelling: de klant kan zich niet beroepen op het herroepingsrecht in het kader van de stookolielevering.

 

Nadat u een aankoop via Proxifuel hebt gedaan, dient u de levering van uw stookoliebestelling dus te accepteren!

 

Een pelletlevering herroepen

 

Er is echter een geval waarin het mogelijk is de bestelling te annuleren of in ieder geval de levering te retourneren. Die uitzondering geldt echter niet voor stookolie, maar voor de levering van pellets in zakken. In dat geval heeft de klant 14 dagen na het plaatsen van de bestelling de tijd om de verkoper in kennis te stellen van zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen, zoals bepaald in artikel 11 van de algemene verkoopsvoorwaarden. De klant kan zijn herroepingsrecht op drie manieren uitoefenen:

 

 

Goed om te weten

 

De consument beschikt over een termijn van 14 dagen, volgend op de mededeling van zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen, om de goederen terug te zenden of om ze te laten afhalen door de verkoper. De kosten voor het terugzenden van de goederen zijn ten laste van de consument en bedragen 75 euro per pallet.

 

Een mazoutlevering tegen de beste prijs

 

Het is dus niet mogelijk om uw mazoutlevering te annuleren, maar er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat die beslissing niet nodig is.

 

Proxifuel zorgt ervoor dat u stookolie van hoge kwaliteit krijgt tegen de beste prijs, het hele jaar door. We bieden ook een professionele leveringsdienst, waardoor we in dringende gevallen snel of zelfs automatisch kunnen leveren.

 

 

Proxifuel biedt u ook de optie tot maandelijkse betaling, waarmee u de betaling van uw mazoutbestellingen over het hele jaar kunt spreiden. Die mogelijkheid, die gratis wordt aangeboden omdat het geen krediet is, bieden we u zowel voor pellets als voor stookolie.

 

 

Lees ook:

Mazoutprijs in België: welke evolutie in tien jaar?

Welke voordelen heeft een online stookolieaankoop?