femme_economie.jpg

De voordelen van gespreid betalen voor uw mazoutbestelling

25 september 2023
Wist u dat u een grote eenmalige uitgave kunt vermijden door in termijnen te betalen? We leggen het u uit.

Mazout bestellen neemt altijd een flinke hap uit het gezinsbudget. We hebben dit de afgelopen maanden gezien, met de dieselprijs die zowel naar boven als naar beneden schommelde.

 

Om iedereen in staat te stellen zijn huis te verwarmen en de kosten te spreiden, is het mogelijk om gebruik te maken van bepaalde betalingsfaciliteiten, zoals gespreide betalingen.

 

Wat is een gespreide betaling?

 

Met deze service kunt u elke maand een bepaald bedrag betalen voor uw mazoutrekening. Zo voorkomt u dat u in één keer een aanzienlijk bedrag moet betalen.

 

Laten we een voorbeeld bekijken om het concept beter te begrijpen. Op maandag 25 september was de prijs van een liter brandstof € 1,1316. Voor een bestelling van 2000 liter mazout kwam uw rekening uit op € 2263,20. Als u voor een gespreide betaling kiest, betaalt u € 188,60 per maand.

 

Hoe kunt u van een gespreide betaling profiteren?

 

Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u aangeven of u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid om gespreid te betalen. Proxifuel zal dan uw jaarlijks verbruik evalueren en, rekening houdende met de koers van de mazoutprijs, een bedrag voor uw maandelijkse betalingen voorstellen.

 

Ieder jaar zal het bedrag dan opnieuw worden berekend, afhankelijk van uw werkelijk verbruik en de evolutie van de mazoutprijs op de markt.

 

Goed om te weten

 

Om gebruik te kunnen maken van gespreide betalingen, moet u een aanbetaling doen die gelijk is aan 50% van uw eerste bestelling van ten minste 1000 liter.

 

Een gratis service

 

Een belangrijk voordeel van deze service is dat die, in tegenstelling tot een krediet, volledig gratis is.

 

Als u voor deze service kiest, betaalt u niets meer dan het bedrag van uw bestelling. Als u vragen hebt, zal uw leverancier ze graag beantwoorden.

 

Verschillende betalingsopties

 

Uiteraard zijn er ook andere betalingsopties beschikbaar. U kunt ook betalen wanneer u uw bestelling plaatst, via een bankoverschrijving vooraf of bij levering. In dat laatste geval heeft u twee opties: met contant geld of via Bancontact.

 

 

 

Lees ook:

Hoeveel mazout moet u bestellen?
Maak het uzelf makkelijker met een automatische mazoutlevering