femme_economie.jpg

Hoeveel stookolie moet u bestellen?

22 mei 2023
Het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoeveel stookolie u moet bestellen. In dit artikel geven we u graag enkele tips.

Is uw tank leeg of heeft u besloten te profiteren van de lage prijzen om een stookoliebestelling te plaatsen? Een goed idee! Maar is het eigenlijk beter om in grote of kleine hoeveelheden te bestellen?

 

Een grote stookoliebestelling voor een betere prijs

 

Zoals u misschien al weet, bieden de verschillende stookolieleveranciers u betere prijzen wanneer u 2.000 liter stookolie (of meer) bestelt dan wanneer u voor een kleinere bestelling zou kiezen. Een van de redenen hiervoor is de besparing op de verplaatsingskosten: vijf bestellingen van 2.000 liter zijn goedkoper te bezorgen dan tien bestellingen van 1.000 liter.

 

Het verschil tussen de literprijs voor een bestelling van 2.000 liter en die voor een bestelling van 1.000 liter is slechts enkele centiemen. Toch kan dat op uw factuur tot een opmerkelijk prijsverschil leiden.

 

Op 22 mei kostte een liter stookolie voor een bestelling van 2.000 liter u bijvoorbeeld 0,8327 euro, terwijl u voor een liter in een bestelling van 1.000 liter een bedrag van 0,8702 euro moest betalen.

 

In principe is het dus voordeliger om voor een grotere stookoliebestelling te kiezen.

 

Een kleine stookoliebestelling wanneer de prijzen laag zijn

 

Hoewel het bovenstaande principe algemeen bekend is, betekent het niet dat het altijd aantrekkelijker is om stookolie in grote hoeveelheden te bestellen. Wanneer de prijzen opmerkelijk dalen, kunt u soms zelfs betere prijzen krijgen voor een kleine stookoliebestelling.

 

Aarzel bijvoorbeeld niet om 500 of 1.000 liter te bestellen als u merkt dat de prijzen opmerkelijk gedaald zijn en er nog een behoorlijke hoeveelheid brandstof in uw tank zit. Op financieel vlak is een bestelling in dat geval zeker interessant.

 

Goed om te weten

 

Houd er rekening mee dat leveranciers op het ProxiFuel-platform geen stookoliebestellingen van minder dan 500 liter accepteren.

 

Stookolie bestellen tegen de beste prijs op ProxiFuel

 

ProxiFuel biedt u altijd de beste prijs voor uw bestelling, ongeacht de hoeveelheid stookolie die u wilt bestellen. Elke dag stemmen we onze prijzen af op de evolutie van de officiële stookolieprijs en laten we u profiteren van een interessant tarief voor uw brandstof.

 

Verder leveren we stookolie in heel België dankzij ons uitgebreide netwerk van leveranciers, verspreid over het hele land. Door te kiezen voor ProxiFuel kiest u ook voor kwaliteitsvolle brandstof, of u nu opteert voor gewone stookolie of Mazout Ultra. Zo profiteert u steeds van een optimaal rendement en kunt u uw verwarmingsinstallatie lang in optimale conditie houden.

 

Aarzel niet om een prijsopgave voor uw regio te vragen door uw postcode in te voeren op de pagina "Bestellen" van onze website!

 

 

Lees ook:

Hoeveel liter moet u bestellen voor uw volgende mazoutlevering?

Mazout bestellen op Proxifuel.be? We maken u wegwijs!