femme_thermostat.jpg

Op welk moment zet ik best weer de stookolie/pelletverwarming aan?

27 augustus 2018
De zomer zoemt naar zijn einde. Veel gezinnen denken er stilaan weer aan om de verwarming aan te zetten, of ze nu werkt op stookolie dan wel op pellets. Een goed idee?

Het einde van het mooie weer is in zicht. De temperaturen zoeken stilaan koudere oorden op. Na een zeer warme en zonovergoten zomer, vraagt u zich wellicht af of u de verwarming in huis nu al moet aanzetten.

 

Verwarming is misschien nog niet meteen nodig …

 

De weersvooruitzichten beloven nog een mooie nazomer. Hittegolftemperaturen moeten we niet meer verwachten, maar toch mogen we hopen dat de temperaturen zich tot einde september boven de 18°C handhaven, mooi boven de seizoengemiddelden. Verwacht wordt dat het weer ook in grote mate droog blijft.

 

Een dikke trui zal normaal gezien volstaan om de eerste koude de baas te kunnen. Normaal gezien is het nog niet nodig om uw stookolie- of pelletverwarming aan te zetten, tenzij u een zuigeling, jonge kinderen of een persoon op leeftijd in huis hebt. Dit jaar zou u vrij eenvoudig en gemakkelijk kunnen besparen op energie en budget.

 

… wat niet belet dat u wel al even aan uw stookolie- of pelletverwarming denkt.

 

Maar we weten het allemaal, de Belgische weergoden zijn vaak onvoorspelbaar en bokkensprongen zijn hen niet vreemd. Daarom is het goed om ervoor te zorgen dat uw verwarming altijd klaar is om weer op te starten.

 

Daarom is het raadzaam nu al te denken aan uw volgende bestelling van stookolie of pellets, naargelang van de verwarmingsbrandstof die u gebruikt. Door nu meteen uw voorraad in te slaan, bent u zeker dat u helemaal klaar bent wanneer de temperaturen straks een duik nemen. Zo vermijdt u ook grotere wachttijden voor de levering van pellets of stookolie, wanneer de leveranciers plots het hoofd moeten bieden aan vloedgolf van bestellingen.

 

Geniet van een meer aantrekkelijke prijs voor de pellet

Door nu meteen uw pellets te bestellen, kunt u nog genieten van een meer voordelige zomerprijs voor pellets.

 

Uw stookolie- of pelletverwarming in alle veiligheid weer opstarten

 

Wanneer u uw verwarmingsinstallatie weer opstart, volg dan de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen die uw veiligheid en een optimale werking van uw toestel garanderen:

 

  • laat de schoorsteenpijp van uw verwarmingssysteem vegen voor een betere werking en een grotere veiligheid;
  • controleer of de leidingen van uw verwarmingscircuit dicht zijn;
  • denk eraan uw radiatoren te ontluchten; op die manier zullen ze het hele verwarmingsseizoen door goed werken;
  • zorg voor een goede ventilatie van uw woning om elk risico op een vergiftiging door koolmonoxide te vermijden en om bij te dragen aan een goede luchtkwaliteit in uw woning.