EuroPellets.jpg

Pellets bestellen nu de zomer voor de deur staat: in uw voordeel

15 mei 2019
Door ervoor te kiezen pellets in deze tijd van het jaar te bestellen geniet u een interessantere prijs en wordt er beslist sneller geleverd.

Op zoek gaan naar besparingsmogelijkheden voor uw energiebudget en naar een zo goed mogelijke dienstverlening bij de aankoop van verwarmingsbrandstof is volkomen begrijpelijk. Verwarmt u met pellets, dan kunt u daar ook heel makkelijk in slagen. Hoe? Gewoon door te besluiten pellets te bestellen in de zomer.

 

Nu pellets bestellen bespaart flink wat geld

 

In België evolueert de pelletprijs nog hoofdzakelijk op basis van vraag en aanbod op de lokale markt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de gas- en stookolieprijzen, die het hele jaar op een onbestemde manier schommelen, hanteren de leveranciers van houtpellets voornamelijk twee prijzen, afhankelijk van de periode van het jaar:

  • een hogere pelletprijs tijdens de winter;
  • een aantrekkelijkere pelletprijs tijdens de zomer.

 

Door tijdens de zomer pellets te bestellen, geniet u dus gegarandeerd een voordeliger tarief dan tijdens de rest van het jaar. Als u bijvoorbeeld in de zomer 3 ton houtpellets in bulk bestelt, bespaart u ongeveer 57 euro in vergelijking met de aankoop van dezelfde hoeveelheid hartje winter.

 

Wist u dit?

Hoe meer pellets u bestelt, des te voordeliger het tarief per kilogram. Een levering van 2 ton houtpellets in bulk zal u bijvoorbeeld 543,26 euro kosten, zijnde 271,63 euro per ton. Bestelt u echter 4 ton, dan zult u 1 041,64 euro neertellen, wat neerkomt op 260,41 euro per ton: u bespaart dan 11 euro per aangekochte ton. Aarzel dus niet om "in het groot" te kopen als u voldoende opslagruimte hebt.

 

Nu pellets bestellen, maakt de dienstverlening flexibeler

 

Pellets bestellen terwijl de zomer eraan komt heeft nog een tweede groot voordeel. In deze periode van het jaar zijn de leveranciers doorgaans minder druk bevraagd dan in herfst of winter, omdat de stookbehoefte minder groot is. Zij kunnen u bijgevolg sneller uw pellets leveren. Het leveringsmoment kan ook iets soepeler bepaald worden.

 

Lees ook :

Hoe wordt de prijs van pellets bepaald?

Hoe verloopt een bestelling van pellets precies?