proxidrive_proxifuel_produit.jpg

Pellets kopen en ze zelf ophalen: kan dat?

24 oktober 2018
Via de ProxiDrive van ProxiFuel kunt u zelf uw pellets afhalen in zakken, stuk per stuk, of per pallet. Maar de elf antennes van de groep kunnen natuurlijk ook pellets leveren bij uw thuis, in bulk of in zakken.

In België kunt u op twee manieren pellets kopen.

 

Pellets thuis laten leveren

 

Enerzijds kunt u uw houtgranulaten bestellen bij een leverancier in uw regio, zoals een antenne van ProxiFuel.

 

Wanneer uw bestelling is geplaatst, zal de verdeler instaan voor de levering van uw pellets bij u thuis. Dat kunnen houtgranulaten in bulk zijn, als u beschikt over een pelletketel die het hele circuit van uw woning van warmte voorziet, of pellets in zakken van 10 of 15 kg die handig zijn voor gebruik in een kachel. In dat laatste geval worden ze bij u geleverd per pallet.

 

Pellets kopen bij een gespecialiseerd station

 

Anderzijds kunt u ook pellets aankopen en ze zelf gaan afhalen. U vindt de houtgranulaten nu zowat overal: in supermarkten, in benzinestations, maar ook bij gespecialiseerde verdelers. In bepaalde stations van ProxiFuel, bijvoorbeeld, kunt u zelf pelletzakken afhalen. Dat geldt onder meer voor de ProxiDrive van Châtelineau en Saint-Ghislain, in de provincie Henegouwen, en voor Henri-Chapelle, in de provincie Luik.

 

In tegenstelling tot thuisleveringen, kunt u bij een ProxiDrive pelletzakken per stuk kopen. Als u weinig pellets verbruikt of als u gewoon een kleine hoeveelheid zoekt om u uit de nood te helpen, zijn deze verkooppunten zeer interessant. U kunt er natuurlijk ook pellets per pallet kopen als u dat wenst.

 

ProxiDrive werkt zoals een klassieke drive-in: u rijdt uw voertuig voor tot naast de pelletzakken en u laadt ze over in uw kofferbak. Op die manier moet u de zakken niet meermaals gaan overslaan.

 

 

 

Pellets kopen in een station of thuis laten leveren: aan u de keuze

 

Pellets thuis laten leveren of ze zelf gaan kopen: de keuze hangt uiteindelijk af van uw voorkeuren, uw verbruiksgewoonten en uw verwarmingsapparatuur (ketel of kachel).

 

Hoe dan ook moet u weten dat de prijs voor pellets die worden geleverd in bulk of per pallet voordeliger is dan de prijs voor pellets in zakken, omdat u nu eenmaal een kleinere hoeveelheid koopt.