Graphe 1.jpg

Uw mazoutverbruik opvolgen, een slimme zet

10 juni 2024
Door uw mazoutverbruik goed in de gaten te houden, kunt u uw volgende bestelling tijdig plaatsen en een mooi bedrag besparen

Hebt u er overigens al eens aan gedacht om uw mazoutverbruik te berekenen? De grootte van uw woning, het isolatieniveau, de staat van uw verwarmingsketel en de weersomstandigheden spelen allemaal een rol in het resultaat van die berekening.

 

Een goede inschatting van uw verbruik geeft u bovendien een goed beeld van wanneer u uw volgende mazoutbestelling moet plaatsen. Zo kunt u de prijsevolutie bijhouden en uw leverancier op het juiste moment laten komen.

 

Hoe kunt u uw mazoutverbruik evalueren?

 

U kunt uw verbruik vrij eenvoudig bijhouden door regelmatig de hoeveelheid mazout in uw tank te meten. Dit is niet altijd het geval, maar de meeste moderne tanks zijn uitgerust met een meter die een vrij nauwkeurig idee geeft van hoeveel mazout er nog in uw tank zit.

 

In de meeste gevallen hoeft u alleen maar het resterende brandstofniveau op regelmatige tijdstippen af te lezen, bijvoorbeeld één keer per maand, zodat u gemakkelijk uw verbruik over de seizoenen kunt berekenen.

 

Nog eenvoudiger is dat sommige elektronische meters digitaal werken en automatisch uw verbruik kunnen berekenen. Meestal zijn dergelijke meters uitgerust met een waarschuwingssysteem dat u waarschuwt wanneer het mazoutniveau een bepaalde drempel bereikt. U hoeft zich dus nergens zorgen over te maken, ook niet over een lege tank!

 

Verder kunnen ook uw mazoutfacturen u een idee geven van uw jaarlijkse brandstofverbruik over een langere periode.

 

Bespaar op uw mazoutverbruik

 

Uw jaarlijkse mazoutverbruik evalueren kan een aantal voordelen hebben voor uw portemonnee.

 

Eerst en vooral kan een overmatig verbruik u wijzen op een defect in uw installatie, op de noodzaak om bepaalde isolatiewerken uit te voeren of op het belang om bepaalde verwarmingsgewoonten te herzien, bijvoorbeeld door de temperatuur te verlagen wanneer u niet thuis bent of door enkele eenvoudige milieuvriendelijke dingen te doen.

 

Wanneer het tijd is om een nieuwe bestelling te plaatsen, kunt u de evolutie van de mazoutprijzen in de gaten houden en contact opnemen met uw leverancier als de prijs goed lijkt.

 

Kies voor automatische stookolielevering

 

Ziet u het niet zitten om uw verbruik regelmatig te controleren? Waarom kiest u in dat geval niet voor een automatische mazoutlevering?

 

In de praktijk betekent dit dat ProxiFuel inspeelt op het moment waarop u uw tank opnieuw moet vullen, de levering in uw plaats inplant en uw huisbrandolie tijdig aan huis bezorgt.

 

De filialen van ProxiFuel gebruiken hiervoor softwareprogramma's om uw mazoutvoorraad op afstand te beheren. Op basis van uw jaarlijkse verbruik, de weersomstandigheden en de capaciteit van uw tank kan de software bepalen hoeveel mazout u nodig heeft en op welk moment die geleverd moet worden.

 

Lees ook:

Welke diensten bieden de leveranciers van ProxiFuel?

Wacht niet tot het laatste moment met uw stookolielevering