homme_commande.jpg

Uw stookolielevering voorbereiden

25 juli 2022
Om uw stookolielevering vlot en veilig te laten verlopen, is het belangrijk dat u ze goed voorbereidt. We geven u graag enkele tips !

Stookolielevering: hoe goed voorbereiden?

 

Het is van cruciaal belang dat u uw stookolielevering goed voorbereidt om ze snel en veilig te laten verlopen. We geven u graag onze tips!

 

Hoewel onze leveranciers de kneepjes van het vak kennen, kan een levering van huisbrandolie een stuk vlotter verlopen door een aantal eenvoudige dingen te doen.

 

Schat het aantal liters goed in

 

Om elk risico op een overlopende tank tijdens de levering te vermijden, moet u eerst de beschikbare ruimte in uw tank correct inschatten. Zo kunt u de juiste hoeveelheid stookolie bestellen, zonder de vervelende gevolgen van een overlopende tank.

 

De beste manier om een juiste inschatting te maken is door uw tank uit te rusten met een voldoende nauwkeurige meter. Zo weet u altijd hoeveel stookolie u nog hebt en hoeveel liter stookolie u kunt bestellen.

 

Verder kunt u een overloopbeveiliging op uw tank laten plaatsen om de levering in alle veiligheid te laten verlopen. Dat systeem geeft een geluidsalarm wanneer de tank op zijn maximale niveau gevuld is. Zo kan de leverancier tijdig stoppen met het vullen van de tank.

 

Informatie om vóór de levering van huisbrandolie te verstrekken

 

Bij uw bestelling kunt u ook een aantal gegevens opgeven om de stookolielevering vlot te laten verlopen.

 

Geef zeker de volgende informatie mee:

 

Met deze informatie kan de leverancier zich beter voorbereiden op uw stookolielevering zodat ze zo vlot mogelijk kan verlopen.

 

Voorbereiding op de dag van uw stookolielevering

 

Met deze verschillende stappen is de leverancier zo goed mogelijk voorbereid voor de levering van uw bestelling.

 

Op de dag van de levering dient u echter ook nog enkele dingen te doen. Zorg er in de eerste plaats voor dat de toegang tot de tank vrij is en dat eventuele huisdieren in een afgesloten ruimte zitten, voordat de leverancier toekomt. Zo kan hij uw bestelling op de veiligst mogelijke manier leveren.

 

Zet vervolgens uw ketel uit. Tijdens de levering kunnen de afzettingen op de bodemvermengd worden met de nieuwe mazout. Als die deeltjes in uw mazoutketel terechtkomen, kunnen ze de ketel beschadigen. Wacht na levering één tot twee uur voordat u uw ketel weer opstart. De deeltjes hebben dan de tijd gehad om tot op de bodem van de tank te zakken, zodat er geen gevaar bestaat dat ze in de ketel terechtkomen.

 

Tot slot raden we u aan, ook al is het niet verplicht, aanwezig te zijn wanneer uw stookolie wordt geleverd. Zo kunt u toezicht houden op het werk van de leverancier, eventuele vragen beantwoorden of mogelijke problemen oplossen.

 

 

Lees ook:

De automatische levering van uw mazout

Hoeveel kost een levering mazout in mijn gemeente?