pellet sac.jpg

Bewaring, gewicht ...: ontdek alles over pellets in zakken!

16 september 2019
Op zoek naar pellets voor de beste prijs? Aarzel dan niet langer, bestel uw zakken nu. Bewaar ze vervolgens zoals het hoort voor de winter.

U hebt dit jaar besloten om vooruitziend te zijn en nu al zakken met pellets te bestellen? Een prima idee! U wacht best niet tot de winter er is om een nieuwe pelletvoorraad aan te leggen. Ze kosten immers ook meer zodra het kwik een duik neemt.

Zakken pellets in verschillende formaten

Bent u een van die vele Belgen die verwarmen met pellets, dan weet u ongetwijfeld dat het interessanter is om een wintervoorraad met pellets aan te leggen op het moment dat de temperaturen nog mild zijn, omdat pellets dan minder kosten.

Bent u op zoek naar hoogwaardige pellets met een hoog rendement, weet dan dat u ze niet enkel in bulk kunt bestellen, maar ook in zakken met twee formaten:

De zakken met pellets worden rechtstreeks bij u geleverd per pallet van 102 of 65 zakken, via de vestigingen van ProxiFuel. Vermeld op het moment van uw bestelling gewoon de gewenste hoeveelheid.

Zakken pellets bestellen, een slim idee

Het klopt dat pellets in bulk doorgaans wat goedkoper zijn, maar pellets in zakken bestellen heeft ook zo zijn voordelen. Beschikt u thuis bijvoorbeeld niet over een geschikte silo, dan is het interessanter om voor zakken te opteren. Bijzonder handig in kleine huizen bijvoorbeeld, waar vaak niet al te veel plek is. De zakken nemen niet alleen minder plaats in, ze zijn ook gemakkelijker te vervoeren.

Extra bestellen om een voorraad aan te leggen

Om te vermijden dat u in hartje winter zonder pellets valt, bent u best vooruitziend. Hebt u thuis voldoende opslagruimte voor pellets, dan is het interessant om een grote hoeveelheid te bestellen. Hoe meer u bestelt, hoe interessanter de prijs, en bovendien bent u zo helemaal klaar voor de winter.

Hoe bewaart u pellets?

Om de kwaliteit van uw pellets intact te houden en te verzekeren dat ze altijd hun optimale rendement halen, is het belangrijk dat u uw houtpellets goed beschut bewaart. Pellets zijn bijzonder gevoelig:

  • voor vocht, dat hun rendement aantast;
  • voor stof, dat hun goede werking aantast;
  • voor temperatuurschommelingen.

Bewaar ze dus in een droge, goed verluchte en bij voorkeur grote ruimte, in de buurt van uw installatie.

 

Lees ook

Waar houtpellets kopen in België?

Waarom kiezen voor Belgische pellets?