homme_commande.jpg

Waar houtpellets kopen in België

29 mei 2019
Ontdek hoe u in België houtpellets kunt bekomen om uw woning te verwarmen en zo elke dag opnieuw te genieten van een propere en voordelige energiebron.

Wilt u zich in uw woning verwarmen met pellets? Kocht u onlangs een woning met een ketel of kachel op pellets? Misschien vraagt u zich dan wel af: "waar kan ik houtpellets kopen?" Daarover geeft ProxiFuel u meer informatie.

 

Houtpellets kopen in bulk of verpakt in zakken

 

Pellets zijn kleine korrels die gemaakt worden op basis van zaagsel en houtresten en die op de Belgische markt aangeboden worden in twee leveringstypes:

  • Pellets in bulk;
  • Pellets in zakken.

 

De levering van pellets in bulk kan van zodra u een silo heeft waarin u die kan stockeren. Dat is doorgaans het geval wanneer de woning een pelletketel heeft die een centraal verwarmingssysteem aanstuurt. Indien u niet over een silo beschikt, moet u opteren voor houtpellets in zakken.

 

Houtpellets in bulk laten leveren

 

Pellets in bulk worden steeds geleverd door professionele leveranciers, net zoals bij mazout. Nadat uw bestelling werd geplaatst, komt de verdeler met een vrachtwagen met blaassysteem tot aan uw huis, waar hij de pellets levert via speciaal daartoe voorziene buizen die hij aansluit op uw silo.

 

Er zijn in België verschillende leveranciers verspreid over het hele land, zodat u waar u ook woont in België houtpellets kunt bekomen. Zo zijn er in elke provincie ProxiFuel-filialen die instaan voor de levering van houtpellets in bulk (vanaf twee ton voor bulkbestellingen) in alle gemeenten van het land.

 

Wist u dit?

De filialen van ProxiFuel bieden u houtpellets aan van het merk TOTAL met Dinplus- en Enplus-certificaat. Zo bent u er zeker van dat u zich verwarmt met een performante brandstof die het leefmilieu én uw verwarmingsinstallatie geen schade berokkent.

 

Houtpellets kopen in zakken

 

Pellets in zakken koopt u per pallet of per zak.

 

In het eerste geval zijn het opnieuw de leveranciers die de pallet(ten) tot bij u brengen, net als bij een levering van pellets in bulk. Bij ProxiFuel heeft u de keuze tussen zakken van 10 of van 15 kg. Een pallet bevat 102 zakken van 10 kg of 65 zakken van 15 kg.

 

Losse zakken pellets zijn op diverse plaatsen te bekomen, onder meer in:

  • de “Proxidrive” van ProxiFuel
  • supermarkten;
  • benzinestations;
  • doe-het-zelf-zaken;

 

De Proxidrive-afhaalpunten van ProxiFuel bevinden zich in Châtelineau, Saint-Ghislain en Henri-Chapelle. In deze drive-ins kunt u zelf uw palletten of zakken houtpellets komen ophalen.

 

Lees ook:

Pellets bestellen nu de zomer voor de deur staat: in uw voordeel

De garanties van TOTAL Pellets Premium