pellet sac.jpg

De voordelen van pellets kopen in de zomer

04 september 2023
Koopt u pellets in de zomer, dan kunt u profiteren van een aantal voordelen. We leggen het graag voor u uit!

Als u uw woning met pellets verwarmt, bent u verplicht om op regelmatig pellets te kopen. Koopt u pellets in de zomer, dan kunt u profiteren van een aantal voordelen. We leggen het voor u uit.

 

Profiteer van een voordelige prijs

 

Hoewel het prijsverschil niet zo groot is als enkele jaren geleden, is de zomer nog steeds een periode waarin de pelletprijs stabieler blijft dan tijdens periodes van hoog gebruik.

 

De wet van vraag en aanbod is de belangrijkste parameter die de pelletprijs beïnvloedt. Dat hebben we zelf kunnen vaststellen tijdens de gezondheidscrisis. De houtsector lag stil waardoor er geen grondstof was om pellets te maken en het aanbod sterk naar beneden ging.

 

Ondanks een lichte stijging aan het einde van augustus blijven de prijzen relatief laag in vergelijking met de voorgaande jaren. Het is dus een goed idee om uw pelletbestelling te plaatsen vóór het koude weer en vóór eventuele prijsstijgingen.

 

Het spreekt voor zich dat we u ten stelligste aanraden om de evolutie van de pelletprijs goed in de gaten te houden.

 

Een kortere leveringstermijn

 

Een ander voordeel van pellets kopen in de zomer zijn de leveringstermijnen. In de zomer is de vraag meestal lager dan tijdens de rest van het jaar, waardoor u uw pellets waarschijnlijk sneller zult ontvangen dan tijdens de winter.

 

Bovendien kan de leverancier u meerdere opties bieden. Op die manier kunt u zich gemakkelijker aanpassen.

 

De voordelen van een verwarming met pellets

 

Pelletverwarming wordt steeds populairder, vooral na de energiecrisis van de afgelopen maanden.

 

Een ecologische brandstof

 

Pellets zijn milieuvriendelijk. Ze worden geproduceerd uit houtafval dat gedroogd en samengeperst wordt zonder toevoeging van chemische additieven. Door uw woning met pellets te verwarmen, zorgt u er dus voor dat de gekapte bomen volledig gebruikt worden.

 

Efficiënte pelletkachels

 

Hoewel pellets op zich al een efficiënte brandstof zijn, zijn pelletkachels de laatste jaren sterk verbeterd, waardoor u nog meer kunt besparen. Die nieuwe installaties geven u namelijk een hoger rendement.

 

Vereenvoudigde opslag

 

Het bewaren van pellets is eenvoudiger en schoner dan het bewaren van houtblokken. Wanneer u pellets in zakken bij ProxiFuel bestelt, leveren we uw bestelling op met folie omwikkelde pallets. Het voordeel is dat uw zakken met pellets meteen in uw opslagruimte worden gezet. U hoeft dan enkel nog maar uw bestelling op te bergen.

 

Koopt u pellets in bulk, dan hebt u voldoende opslagruimte nodig. U dient namelijk minstens twee ton te bestellen. De pellets worden rechtstreeks in uw silo geleverd, een proces waarbij weinig stof vrijkomt.

 

Lees ook:

 

Energie besparen met pelletverwarming

Zakken met pellets bewaren