pellet sac.jpg

Zakken met pellets bewaren

08 juni 2023
Nadat u uw zakken met pellets gekocht hebt, vraagt u zich waarschijnlijk af waar u ze op een correcte manier kunt bewaren? In dit artikel geven we u graag enkele tips.

Hoewel een pelletsilo absoluut noodzakelijk is om pellets in bulk te bewaren, is dat voor pellets in zakken uiteraard niet het geval. Die pellets kunt u namelijk waar u maar wilt opbergen. De enige voorwaarde is dat de locatie bereikbaar moet zijn voor de palletwagen van onze leverancier. Hoe kiest u nu de meest geschikte plaats om uw pallets met pellets op te slaan?

 

Vocht, de grootste vijand van pellets in zakken


Het vochtgehalte in de ruimte is de eerste factor waar u rekening mee moet houden als u de juiste plaats voor de opslag van uw pellets wilt bepalen. Hoewel uw pellets verpakt zijn in zakken, die zelf in folie gewikkeld zijn op een pallet, kan er nog steeds vocht uit de omgeving in een of meerdere pelletzakken dringen.

 

Door hun eigenschappen zullen de pellets het vocht absorberen, opzwellen, uit elkaar vallen en hun calorische waarde verliezen. De keuze is dan ook snel gemaakt als u kunt kiezen tussen een vochtige kelder of een drogere ruimte!

 

Andere zaken om bij de opslag van pellets te vermijden

 

Hoewel vocht ongetwijfeld de belangrijkste factor is om rekening mee te houden bij de opslag van pellets dient u de pellets ook te bewaren op een plek die:

 

  • koel;
  • en donker is;
  • waarbij ze worden beschermd tegen andere stoffen die de pellets mogelijk beschadigen en zelfs schade kunnen toebrengen aan uw pelletkachel (ontvlambare producten, stof, enz.).

 

Door deze tips toe te passen en uw zakken met pellets te laten staan op de pallet waarop ze werden geleverd, kunt u nog lang genieten van alle eigenschappen van uw pellets.

 

Goed om te weten

Het is belangrijk om uw zakken met pellets op de geleverde pallet te laten liggen, omdat u ze zo isoleert tegen het vocht van de grond. Zo kunt u er zeker van zijn dat de pellets niet aan kwaliteit zullen inboeten.

 

Enkele tips voor het kopen van pellets in zakken

 

Naast het belang van de opslagplaats zijn er nog een aantal andere factoren waar u rekening mee met houden om uw pellets zo goed mogelijk te bewaren.

 

Ten eerste zijn de zakken met pellets van Proxifuel hermetisch afgesloten. Die luchtdichte afsluiting zorgt ervoor dat het product goed bewaard blijft. Ziet u een gat in een van uw zakken? Maak het dan dicht, bijvoorbeeld met plakband, om te voorkomen dat de pellets te veel in contact komen met de lucht.

 

Met deze tips kunt u nog vele maanden van uw pellets genieten. Hebt u voldoende opslagruimte? Aarzel dan niet om uw pellets in grotere hoeveelheden te bestellen. U profiteert van betere prijzen omdat de pelletprijs afneemt als u meer bestelt.

 

 

Lees ook:

Verwarming met pellets: Hoe kunt u zuiniger verwarmen?

Kunt u uw woning verwarmen met pellets?