pellet sac.jpg

Hoe kunt u een lagere pelletprijs krijgen?

28 juli 2022
De prijs van pellets is de afgelopen maanden gestegen. We leggen uit hoe u een lagere prijs voor uw bestelling kunt krijgen.

Hoe kunt u een lagere pelletprijs krijgen?

 

Als gevolg van de stijgende vraag en het verminderde aanbod is de prijs van pellets de afgelopen maanden gestegen. We geven u graag enkele tips om het bedrag op uw factuur te doen dalen!

 

Als u met houtpellets verwarmt, hebt u misschien al gemerkt dat de pelletprijs de laatste maanden een opwaartse trend vertoont. Dat is te wijten aan een wereldwijd verstoord evenwicht tussen vraag en aanbod. Het is dus belangrijker dan ooit om uw factuur met bepaalde handelingen goedkoper te maken.

 

De pelletprijs is lager in de zomer

 

Eerst en vooral moet u weten dat het interessanter is om uw pellets in bepaalde periodes van het jaar te kopen. Er wordt namelijk een verschil gemaakt tussen een zomer- en een winterprijs.

 

Aangezien het verbruik in de winter hoger ligt dan in de zomer, en de vraag vaak groter is dan het aanbod, is de pelletprijs in de winterperiode doorgaans hoger.

 

Onze eerste tip om de beste prijs voor pellets te krijgen, is ze te bestellen tussen april en september, de periode van de zomerprijs.

 

Koop in grote hoeveelheden om de pelletprijs te drukken

 

U kunt de pelletprijs niet alleen laten zakken door in de juiste periode te bestellen maar ook door een grotere hoeveelheid te bestellen. De verschillende pelletleveranciers werken immers met degressieve prijzen in functie van de bestelde hoeveelheid.

 

Als u voldoende opslagruimte hebt, raden we u aan om zeker meerdere pallets in plaats van één te bestellen. Zo krijgt u een lagere prijs per pallet.

 

Goed om te weten

Wist u dat u bij ProxiFuel uw bestelling in verschillende termijnen kunt betalen? Zo kunt u in grotere hoeveelheden inkopen en van lagere prijzen profiteren!

 

 

 

Pellets in bulk zijn goedkoper

 

Ten slotte kunt u ook van een lagere pelletprijs profiteren door pellets in bulk in plaats van in zakken te kopen. Aangezien de kost voor het verpakken in zakken wegvalt, kan de leverancier een lager tarief voor zijn pellets aanbieden.


U dient echter wel over de nodige infrastructuur te beschikken om pellets in bulk te ontvangen. Zo moet u bij uw woning een silo met een minimumcapaciteit van twee ton hebben. De vrachtwagen met een blaassysteem van de leverancier kan dan de gewenste hoeveelheid pellets rechtstreeks in de silo blazen.

 

Hoewel we allemaal zo weinig mogelijk voor pellets willen betalen, is het beter om iets meer te spenderen dan pellets van slechte kwaliteit te gebruiken. Het rendement van slechte pellets is namelijk veel lager en u zult meer pellets moeten gebruiken om dezelfde warmte te verkrijgen. Aan het einde van de rit bespaart u dus eigenlijk helemaal niets, temeer daar het risico op storingen of defecten ook groter is bij pellets van mindere kwaliteit. Denk eraan wanneer u uw bestelling plaatst!

 

 

Lees ook:

3 tips voor goedkopere pellets

Evolutie van de prijs van pellets de jongste tien jaar