pellets_vrac_camion_produit.jpg

Een pelletleverancier vinden in uw regio

18 maart 2020
U verwarmt zich met houtpellets, in een pelletkachel of een specifieke pelletbrander, en u bent op zoek naar een verdeler van pellets? Ontdek onze tips.

 

 

Er zijn steeds meer Belgen die opteren voor pellets als verwarmingsbron. U kunt pellets in zakken op verschillende plaatsen inkopen: in supermarkten, doe-het-zelfzaken, tankstations, gespecialiseerde winkels enzovoort. Maar indien u nood hebt aan pellets in bulk of in zakken op een pallet, dan moet u een beroep doen op een verdeler die deze pellets thuis kan afleveren. Het is evenwel niet steeds evident om een betrouwbare verdeler van pellets te vinden, en dan nog liefst bij u in de buurt. Wij helpen u alvast een eindje op weg.

 

Waarop moet u letten bij de keuze van een pelletverdeler?

 

Elke pelletverdeler werkt nauw samen met een specifiek pelletmerk. Het is aan u om het pelletmerk te kiezen dat u wenst voor uw woning.

 

Wanneer u uw keuze maakt, is het evenwel essentieel om te kiezen voor kwaliteitspellets, want die bieden u een optimaal rendement en zorgen ervoor dat uw verwarmingsinstallatie in optimale conditie blijft. Om u daarbij te helpen, verwijzen we u naar de labels Din plus en En plus die u garanderen dat u zich kunt verwarmen met performante en schone pellets. Bovendien doet u er best aan te opteren voor pellets die lokaal worden geproduceerd, om de milieu-impact van de productie en het transport te beperken.

 

Ook bij de levering is het essentieel dat uw pelletverdeler de leveringsaanbevelingen nauwgezet opvolgt. Zo mogen pellets die in bulk worden geleverd, niet te snel in de silo worden geblazen want anders lopen ze het risico om beschadigd te raken.

 

Waarom opteren voor een pelletverdeler uit uw regio?

 

Wanneer u een beroep doet op een pelletverdeler uit uw regio, dan kunt u profiteren van een betere pelletprijs. Hoe dichter u bij de leverancier woont, hoe lager de kosten voor het vervoer van de pellets en voor de verplaatsing van de chauffeur.

 

Bovendien is een plaatselijke leverancier meer in staat om u een snelle levering te kunnen garanderen. Hij kan u waarschijnlijk ook veel sneller uit de nood helpen wanneer u zonder pellets zou vallen.

 

ProxiFuel, verdeler van pellets overal in België

 

De ProxiFuel-verdelers en enkele partners commercialiseren pellets van het merk TOTAL Pellets Premium. Het niveau van de kwaliteitseisen die aan de productie en distributie worden gesteld, gaat verder dan de relevante referentienormen (DINplus en PEFC). De houtkorrels hebben eveneens een PEFC-certificaat, wat wil zeggen dat zij afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen.

 

ProxiFuel heeft 11 verdeelpunten overal in België, om een levering te kunnen garanderen binnen de beste termijnen.

 

Lees ook:

Naaldhoutpellets of loofhoutpellets: wat kiezen?

Maak het u gemakkelijk: uw pellets bestellen