onderhoud.jpg

Het onderhoud van uw mazoutketel aan het einde van de winter

11 maart 2020
De lente is bijna in het land. Nu is het uitgelezen moment om uw mazoutketel te laten onderhouden. We leggen u graag uit waarom.

U bent wettelijk verplicht om uw mazoutketel te laten onderhouden. Dat onderhoud dient jaarlijks te gebeuren door een erkend professional. Het dient om uw veiligheid en die van uw huisgenoten te garanderen maar ook om het rendement van uw ketel te verbeteren.

 

Waarom laat u uw mazoutketel best in de lente onderhouden?

 

De lente is een uitstekende periode om uw mazoutketel te laten onderhouden. Daar zijn verschillende redenen voor.

 

Eerst en vooral dient u uw verwarmingsinstallatie volledig uit te zetten als uw mazoutketel een onderhoudsbeurt krijgt. Dat is veel aangenamer in de lente of de zomer omdat de temperaturen dan een stuk zachter zijn.

 

Uw verwarmingsspecialist zal in de lente overigens meer beschikbaar zijn dan in de herfst of de winter. In die twee seizoenen moet hij immers vaak en onverwacht uitrukken om dringende pannes te verhelpen.

 

Als u uw mazoutketel vroeg laat onderhouden, vermijdt u ook een eventuele panne wanneer u uw verwarmingsinstallatie terug aanzet. U kunt er zeker van zijn dat u het volgende verwarmingsseizoen met een ketel in topconditie kunt aanvatten.

 

Goed om te weten

Als u een woning met een mazoutketel huurt, is het vaak contractueel vastgelegd wie verantwoordelijk is voor de controle.

 

Vermijd indien mogelijk de herfst en de winter

 

Kunt u uw mazoutketel niet in de lente laten onderhouden? De zomer en het begin van de herfst zijn ook een uitstekend moment. Wacht echter niet te lang omdat het anders wel even kan duren voordat uw technicus u kan helpen. U wilt in het midden van de winter toch geen kou lijden?Het onderhoud van uw mazoutketel, een absolute noodzaak

 

Het onderhoud van uw mazoutketel is absoluut noodzakelijk om elk risico op een koolstofmonoxidevergiftiging te vermijden. Bovendien vaart uw portemonnee er wel bij en gaat uw installatie langer mee. Maak dan ook snel een afspraak met uw erkende professional om het onderhoud van uw mazoutketel te plannen. Zo profiteert u in alle veiligheid van een ketel in topconditie.

 

Om het u allemaal wat eenvoudiger te maken kunt u een beroep doen op ProxiFuel voor het jaarlijkse onderhoud van uw verwarmingsketel. Voor de planning, het onderhoud en het leveren van de attesten bent u bij ProxiFuel aan het juiste adres! Bovendien kunt u het budget voor het onderhoud van uw ketel over het hele jaar spreiden door elke maand een klein bedrag te betalen.

 

Lees ook:

Waarom vergt een stookolieketel onderhoud?

Uw stookolietank onderhouden