Mazout, een aantrekkelijke energiebron

02 mei 2018
Mazout is een uitstekende energiekeuze om uw woning te verwarmen en om sanitair warm water te produceren. U ontdekt hier alle troeven ervan.

U bouwt een nieuw huis? U denkt aan renoveren? Of u wil gewoon uw oude ketel door een nieuwe vervangen?

 

Het is heus geen sinecure om uit de vele verwarmingsoplossingen die de markt vandaag biedt de juiste keuze te maken: mazout, elektriciteit, aardgas, warmtepomp, hout, pellets enz. Om een goede keuze te maken, moet u verschillende factoren meenemen in uw denkoefening, zoals:

  • de ligging van uw woning,
  • uw leefwijze en uw behoeften,
  • de kostprijs van de installatie,
  • de prijs voor het gebruik en de voeding van de betrokken verwarming enz.

 

Mazout is een praktische brandstof

 

In tegenstelling tot andere energiebronnen, zoals aardgas die de toegang tot een netwerk veronderstelt, biedt mazout het voordeel dat de brandstof overal in België beschikbaar is. Dankzij de 11 antennes van ProxiFuel die over het hele land verspreid zijn, kunt u inderdaad mazout bestellen en snel uw brandstof geleverd krijgen, ongeacht de plek waar u woont.

 

Mazout kan ook zeer gemakkelijk worden opgeslagen. Dat geldt niet voor elektriciteit bijvoorbeeld. En wie wil verwarmen met hout of pellets, moet over heel wat ruimte beschikken om de brandstoffen op te slaan.

 

Mazout is niet de duurste energiebron

 

Nog een voordeel: een verwarmingssysteem op mazout vergt een matige investering als we vergelijken met een pelletverwarming of een verwarming met hout en ook met warmtepompen die heuse installatiekosten met zich brengen.

 

En ook in het verbruik blijkt mazout interessant te zijn. Hoewel mazout momenteel duurder is dan aardgas en hout (alle types door elkaar), blijft mazout aantrekkelijker geprijsd dan elektriciteit. Ook de levering is inbegrepen in de eindprijs die de verdeler u factureert: u hoeft geen abonnement af te sluiten en te betalen, waarvan de prijs vatbaar is voor schommelingen. Bovendien bent u vrij om uw mazout aan te kopen wanneer u dat wenst. U bent perfect autonoom in het beheer van uw brandstofvoorraad: het staat u vrij de evolutie van de mazoutprijzen op te volgen om dan te kunnen bestellen op het voor u meest geschikte moment.

 

Mazout is een bron van comfortabele warmte

 

Tot slot zorgt mazout voor een aangename, veilige en snelle warmte. U kunt er ook voor opteren om uw verwarmingsinstallatie op mazout te koppelen aan een bijverwarming, zoals een pellet- of houtkachel of thermische zonnepanelen om uw sanitair warm te verwarmen.