total_mazout_ultra_4.jpg (1)

Mazout Ultra kopen: welke voordelen?

27 maart 2019
Mazout Ultra is een huisbrandolie van superieure kwaliteit. Ontdek de voordelen van de aankoop van dit product in plaats van een gewone huisbrandolie.

U moet binnenkort stookolie bestellen, maar u twijfelt tussen klassieke huisbrandolie en Ultra. Dit artikel helpt u om door het bos de bomen te zien en de keuze te maken die bij u past.

 

Klassieke huisbrandolie of Ultra?

 

In België worden er twee grote types stookolie aangeboden:

  • gewone of klassieke huisbrandolie;
  • huisbrandolie van superieure kwaliteit, ook wel hoogrendementolie genoemd en bij Total gecommercialiseerd onder de naam TOTAL Mazout Ultra.

 

Goed om weten

Als u ervoor kiest om Mazout Ultra te kopen, kost uw bestelling meer dan wanneer u voor een gewone huisbrandolie kiest. Momenteel bedraagt het prijsverschil tussen beide producten ongeveer 20 à 25 euro exclusief btw bij een levering van 1000 liter.

Beide producten komen voort uit de raffinage van ruwe aardolie.  Toch vertonen ze enkele verschillen. Mazout Ultra, dat enkel wordt aangeboden door Total-verdelers en ProxiFuel-filialen, bevat een aantal componenten die exclusief ontwikkeld zijn door het onderzoekscentrum van de oliemaatschappij en die de eigenschappen  van huisbrandolie verbeteren.

 

Koop Mazout Ultra voor betere prestaties

 

Allereerst profiteert u door de aankoop van Mazout Ultra van een hoger rendement. De additieven in dit product verbeteren de verbrandingskwaliteit en verminderen de vervuiling van de ketel die uiteindelijk tot een meerverbruik leidt. Mazout Ultra zorgt voor een beter verbranding: u produceert dezelfde warmte met een kleinere hoeveelheid stookolie.

 

Dankzij een corrosiewerend actief bestanddeel vermindert Mazout Ultra de vorming van roest in uw volledige verwarmingsinstallatie: tank, ketel, voedingscircuits, ... Uw installatie gaat dus langer mee. Met de aankoop van stookolie van superieure kwaliteit vermijdt u dus bepaalde onderhoudskosten.

 

Tot slot wordt bij de verbranding van Mazout Ultra de uitstoot van CO2 beperkt in vergelijking met gewone huisbrandolie, omdat het verbruik iets lager ligt. Stookolie van superieure kwaliteit kopen, draagt dus bij aan de bescherming van ons leefmilieu.

 

Koop Mazout Ultra via ProxiFuel

 

Al deze voordelen maken de stookolie van superieure kwaliteit tot het meest gekochte product door huisgezinnen. Door uw stookolie te kopen via een ProxiFuel-filiaal, bent u zeker dat de TOTAL Mazout Ultra beschikbaar is op aanvraag en dat u kan genieten van al zijn voordelen.

 

Lees ook:

Waarom ProxiFuel kiezen als stookolieleverancier?

De huisbrandolie van de nieuwe generatie, een properdere energie