pellets_pelouse_generique.jpg

Pellets bestellen in de zomer: een goed idee?

03 juni 2022
Met de zomer in het verschiet is het de perfecte tijd om pellets te bestellen! ProxiFuel legt u uit waarom.

De temperaturen stijgen en de zon laat zich al enkele weken volop zien. Geen twijfel mogelijk: de zomer komt eraan! Deze periode staat synoniem voor barbecues en lange avonden op een terras maar wist u ook dat het een goed moment is om pellets te bestellen?

 

Voordelig pellets bestellen


De prijs van de brandstof is de eerste reden waarom de zomer een goede tijd is om pellets te bestellen. Omdat de vraag minder hoog is, zien we regelmatig dat pellets in de zomermaanden voordeliger zijn.

 

Naast die prijsschommelingen, die beïnvloed worden door het evenwicht tussen vraag en aanbod, verlagen sommige leveranciers ook de prijs van de pellets die ze leveren. Op Proxifuel vindt u tijdens de zomermaanden dan ook regelmatig promoties op pellets. Houd de website goed in het oog om de beste prijzen te krijgen!

 

Grotere beschikbaarheid van leveranciers

 

Een andere goede reden om pellets in de zomer te bestellen, is het feit dat leveranciers in die periode van het jaar veel meer beschikbaar zijn. Tijdens het winterseizoen is de vraag namelijk groter en is de agenda van de leveranciers vaak snel gevuld.

 

In de zomer is het net omgekeerd en is de kans groot dat uw bestelling sneller wordt geleverd. Indien de levertijd in de zomer en de winter tussen vijf en tien dagen ligt, zult u uw pelletbestelling in de zomer sneller krijgen.

 

Goed om te weten

 

De pelletprijs wordt door een hele reeks factoren bepaald. De kost van de grondstof heeft ongetwijfeld de grootste invloed op de prijs. Verder kunnen ook de bestelde hoeveelheid pellets en de verpakking een rol spelen. Pellets in bulk zijn namelijk goedkoper dan pellets in zakken vanwege de extra kost voor de verpakking.

 

Kwaliteit, het eerste criterium voor uw pelletbestelling

 

Zoals we hierboven hebben vermeld, kan het interessanter zijn om in de zomer pellets te bestellen. De pellets die de leveranciers van Proxifuel leveren, zijn bovendien altijd van dezelfde hoge kwaliteit, ongeacht de tijd van het jaar. Onze Total Pellets Premium zijn:

 

  • 100% afkomstig van naaldhout;
  • DINplus- en ENplus-gecertificeerd;
  • in staat u een hoog rendement en schone verbranding te geven.

 

Aarzel dus niet om uw pelletbestelling tijdens de zomermaanden te plaatsen: u krijgt snel pellets van hoge kwaliteit tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

 

 

Lees ook:

Wat is het verschil tussen de levering van pellets in bulk of zakken?

Pellets in zakken, een slimme keuze voor uw houtverwarming