pellet sac.jpg

Wat is het verschil tussen de levering van pellets in bulk of zakken?

28 april 2022
De levering van pellets verloopt op een volledig andere manier als u pellets in bulk of zakken bestelt. In dit artikel vertellen we u meer over het verschil tussen beide bestellingen.

Via het Proxifuel-platform kunt u uw pellets online bestellen, zowel in zakken als in bulk. Uw keuze heeft echter een aantal implicaties, onder meer op de levermethode.

 

Pellets in zakken

 

Als u kiest voor pellets in zakken ontvangt u uw brandstof op pallets. Elk pallet bevat 102 zakken van 10 kilo of 65 zakken van 15 kilo. Ze is omhuld met folie om de pellets zo veilig mogelijk te vervoeren en het risico op beschadiging van de zakken te beperken.

 

Elk van de bestelde pallets wordt door de leverancier uit de vrachtwagen gelost en naar uw opslagruimte gebracht. We willen het u namelijk steeds zo eenvoudig mogelijk maken. Het enige wat u nog moet doen is uw pelletkachel bijvullen.

 

Deze service wordt echter alleen aangeboden indien uw opslagruimte met een heftruck bereikt kan worden. In de andere gevallen zal de leverancier de pallet zo dicht mogelijk bij uw opslagruimte zetten.

 

Na de levering overhandigt de chauffeur u de factuur op papier.

 

Pellets in bulk

 

U kunt uw pellets niet alleen in zakken maar ook in bulk laten leveren. U dient dan wel minstens twee ton pellets te bestellen. Verder dient u te beschikken over een pelletsilo met voldoende volume om de pellets op te slaan.

 

Als u voor deze optie kiest, zullen uw pellets door een vrachtwagen met een blaassysteem geleverd worden. De leverancier koppelt de vrachtwagen aan uw opslagsilo met een slang van maximaal 30 meter lang. De pellets worden dan via de slang rechtstreeks in uw silo geblazen. De levering duurt ongeveer 45 minuten. Zorg er dan ook voor dat u voldoende tijd vrijmaakt om tijdens de hele operatie aanwezig te zijn.

 

Net als bij de levering van stookolie raden we u aan om uw verwarmingsinstallatie uit te schakelen wanneer de pellets in bulk geleverd worden. Aan het einde van de levering krijgt u een factuur met de exacte hoeveelheid geleverde pellets.

 

Goed om te weten

 

De vrachtwagens van Proxifuel zijn uitgerust met een lucht-pellets-mengsysteem dat een permanente stroom van houtpellets aanblaast. Hierdoor blijven de pellets intact en ontstaan er geen kleine deeltjes die uw installatie zouden kunnen beschadigen.

 


Hoelang duurt het voordat ik mijn pellets kan ontvangen? 

Pellets in zakken of bulk worden ongeveer binnen dezelfde termijn geleverd, met name vijf tot tien werkdagen na uw bestelling. Nadat u uw bestelling geplaatst hebt, zal de leverancier u een datum en uur voor de levering voorstellen. Zo kunt u ervoor zorgen dat u aanwezig bent wanneer hij uw bestelling komt leveren.

 

 

Lees ook:

Waarom een lokale leverancier voor uw pelletaankoop?

Waar moet u rekening mee houden als u pellets koopt?