ThumbsUp.jpg (1)

Waarom een lokale leverancier voor uw pelletaankoop?

15 april 2022
Een lokale leverancier, zoals ProxiFuel, biedt u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding maar kan ook sneller inspelen op uw specifieke wensen.

Steeds meer Belgische gezinnen kiezen voor pellets om hun woning te verwarmen. Deze hernieuwbare en milieuvriendelijke energiebron biedt u een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zijn de installaties steeds efficiënter en onderhoudsvriendelijker.

 

Wel is het belangrijk om voor hoogwaardige pellets te kiezen, rekening houdend met hun calorische waarde, vochtgehalte, asgehalte, enz.

 

Wend u tot een lokale leverancier om pellets te kopen

 

De juiste pellets kiezen betekent eerst en vooral de juiste leverancier kiezen.

 

U wendt zich best tot een lokale leverancier die gemakkelijk aanspreekbaar is om uw vragen te beantwoorden en u het nodige advies en een dienstverlening op maat kan geven.

 

ProxiFuel is een Belgisch netwerk van lokale leveranciers. Er zijn elf filialen, verdeeld over de provincies van ons land.

 

In ons team is er altijd iemand uit uw regio die u kan adviseren bij de keuze van uw pellets en u kan helpen om uw pelletkachel of -ketel optimaal te gebruiken.

 

Profiteer van de beste prijs-kwaliteitsverhouding

 

Een lokale leverancier zal u meestal de aantrekkelijkste prijs en de beste service kunnen bieden. Aangezien zijn stelplaats zich dicht bij uw woning bevindt, zullen de logistieke kosten voor de levering van de pellets lager zijn dan bij leveranciers die van verder weg moeten komen.

 

Pellets zijn eveneens een milieuvriendelijke verwarmingsbron en verkleinen uw ecologische voetafdruk om u te verwarmen. Door een beroep te doen op een lokale leverancier beperkt u daarnaast het milieueffect van het vervoer van de pellets tot een minimum.

 

Goed om te weten

 

ProxiFuel wil u duurzame, lokale en doeltreffende pellets aan een redelijke prijs bieden. De pellets worden gemaakt van 100 % Belgisch naaldhout. De milieu-impact van de productie en het transport zijn dan ook een stuk lager. De pellets dragen ook de labels Dinplus en/of Enplus om u een optimaal rendement te bieden.

 


Krijg een service op maat bij uw pelletaankoop
 

 

Kiezen voor een lokale pelletleverancier, zoals ProxiFuel, betekent ook dat u lokale spelers steunt en uw steentje bijdraagt aan de lokale economie.

 

Bovendien kent de leverancier uw regio en kan hij in zijn leveringsronde rekening houden met uw wensen. Verder kan hij u meerdere tijdstippen van levering aanbieden. Als u pellets bestelt bij iemand die niet uit uw streek komt of van wie u de herkomst niet kent, gaat dat ten koste van de kwaliteit van de dienstverlening. Die leveranciers kunnen u vaak niet zoveel flexibiliteit bieden.

 

Op lange termijn betekent de keuze voor een lokale leverancier dat u een beroep doet op iemand die u en uw installatie kent. Na de eerste bestelling verloopt het bijvullen van pellets bijzonder vlot.

 

Een lokale leverancier kan overigens snel ingrijpen als u plots zonder pellets valt, iets wat voor een leverancier op afstand of waarvan u de herkomst niet kent een stuk moeilijker is.

 

 

Lees ook:

Waar moet u rekening mee houden als u pellets koopt?

Is pelletverwarming milieuvriendelijk?