pellet sac.jpg

Waarom Belgische pellets kopen?

27 oktober 2021
Hebt u een pelletketel of -kachel? In dit artikel geven we u alle voordelen van Belgische pellets als verwarmingsbron.

Iedereen die met pellets verwarmt, heeft ongetwijfeld al gemerkt dat er verschillende soorten pellets op de markt te vinden zijn. De kwaliteit, de herkomst en de samenstelling van de pellets kunnen verschillen naargelang de verdeler en het merk. Pellets kiezen is echter geen nattevingerwerk. Zo kunnen ze erg veel verschillen op het vlak van rendement, milieu-impact en de bescherming van uw verwarmingsinstallatie.

 

Belgische pellets kopen

 

Wanneer u ervoor kiest om met pellets te verwarmen, kiest u voor een voordelige en efficiënte verwarmingsbron met een aangename warmte en respect voor het milieu. Toch speelt de herkomst een belangrijke rol om te bepalen of pellets echt milieuvriendelijk zijn.

 

Pellets worden beschouwd als een hernieuwbare energiebron als ze aan verschillende voorwaarden voldoen:

  • ze moeten afkomstig zijn uit houtresten (zoals onbruikbare houtschilfers of spaanders);
  • ze moeten afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen met het PEFC- of FSC-label, waarin een nieuwe boom wordt gepland als er een andere gekapt wordt;
  • ze moeten van goede kwaliteit zijn en verbrand worden in een performant toestel, om aldus hun calorisch vermogen volop te benutten;
  • ze moeten gemaakt en geleverd worden in een niet te verafgelegen omgeving, om aldus de ecologische voetafdruk van hun productie en transport te beperken.

 

Verwarmen met Belgische pellets is dus:

  • het afval van een lokale energiebron gebruiken;
  • lokale bedrijven en tewerkstelling bevorderen;
  • de milieu-impact van de productie en het transport van pellets zoveel mogelijk beperken.

 

Met Belgische pellets kiest u ook voor kwaliteit

 

Naast de herkomst is ook de kwaliteit erg belangrijk. Pellets van slechte kwaliteit bieden een lager rendement, kunnen uw verwarmingstoestel vervuilen en pannes veroorzaken.

 

Wilt u er zeker van zijn dat u uw woning doeltreffend verwarmt? Kies dan voor pellets met het Dinplus- of Enplus-label. Die pellets garanderen dat de vochtigheidsgraad, het asgehalte, de grootte en de samenstelling van de pellets aan minimale kwaliteitsnormen voldoen.

 

Goed om te weten

De houtsoort om pellets te maken heeft niet echt een invloed op hun kwaliteit en rendement. U kunt zowel kiezen voor pellets van loofhout of naaldhout. Het is wel belangrijk dat uw pellets geen additieven bevatten.

 

ProxiFuel biedt u Belgische pellets

 

ProxiFuel wilt u duurzame, lokale en doeltreffende pellets aan een redelijke prijs aanbieden. Zowel onze Pellets Premium als Schurmann-pellets worden gemaakt van 100% Belgisch naaldhout. De milieu-impact van de productie en het transport zijn dan ook een stuk lager. De pellets dragen ook de labels DinPlus en/of EnPlus om u een optimaal rendement te bieden.

 

Lees ook:

Pellets kopen voor een comfortabele winter

De Dinplus en Enplus certificeringen voor pellets