sac_pellets_15kg_transparent.jpg

Pellets in zakken, een slimme keuze voor uw houtverwarming

13 mei 2022
Zakken met pellets zijn niet alleen eenvoudig te vervoeren en op te bergen maar ook schoon omdat ze perfect afgesloten zijn. Ze zijn dan ook de ideale oplossing voor uw verwarmingssysteem op hout!

Hebt u, zoals steeds meer Belgen, beslist om uw woning met pellets te verwarmen? Een uitstekende keuze! Pellets zijn namelijk een efficiënte, voordelige en milieuvriendelijke oplossing. Maar wist u dat het mogelijk is om pellets in bulk of zakken te bestellen? En weet u welke verpakking u moet kiezen?

 

Pellets in zakken, perfect voor een pelletkachel

 

De meeste gebruikers van pellets werken om een eenvoudige reden met pellets in zakken: ze hebben meestal een pelletkachel. In dat geval is de keuze voor pellets in zakken inderdaad het eenvoudigst. U hoeft enkel het pelletreservoir van de kachel te vullen met één of meer zakken om te profiteren van een autonomie die afhangt van verschillende criteria (buitentemperatuur, gewenste temperatuur binnen, kwaliteit van de isolatie, enz.).

 

Pellets in bulk zijn meer geschikt voor eigenaars van een pelletketel. De installatie moet namelijk automatisch met pellets worden gevuld omdat handmatig bijvullen niet mogelijk is. Voor die personen is een pelletsilo met een minimumcapaciteit van twee ton absoluut noodzakelijk.

 

Voordelen van pellets in zakken

 

Proxifuel biedt pellets in bulk en zakken van gelijkwaardige kwaliteit. Toch geeft de verpakking in zakken verschillende voordelen aan de consument:

 

  • een formaat en een gewicht die de zakken makkelijk hanteerbaar maken (10 kg of 15 kg);
  • de mogelijkheid om kleine hoeveelheden te kopen (zak per zak) of om een pallet te laten leveren;
  • een afgesloten verpakking zodat u de zakken schoon kunt verplaatsen.

 

Op onze website kunt u pellets in zakken of bulk met enkele muisklikken bestellen.

 

Pellets in zakken, aan huis geleverd voor extra gemak

 

Naast de voordelen door de verpakking kunnen pellets in zakken bij u thuis worden geleverd, rechtstreeks in uw opslagruimte. Hierdoor vermijdt u zware manipulaties en heel wat verplaatsingen naar de winkel.

 

Pellets worden echter alleen geleverd op pallets met 65 zakken van 15 kg of 102 zakken van 10 kg. De leverancier levert de met folie omhulde pellet met een heftruck en zet deze waar u wilt, zodat u ze nadien niet te veel hoeft te verplaatsen. Zorg er wel voor dat uw opslagruimte toegankelijk is met een heftruck (hoogte van de ingang, bestrating en helling van de toegangsweg, enz.).

 

 

Goed om te weten

 

Uw pellets worden gewoonlijk binnen enkele weken na uw bestelling geleverd. Aarzel niet om de datum van uw voorkeur bij uw bestelling te vermelden!

 

Lees ook:

Wat is het verschil tussen de levering van pellets in bulk of zakken?

Waarom een lokale leverancier voor uw pelletaankoop?