sac_pellets_15kg_face_produit.jpg

Pellets in zakken kopen: alles wat u moet weten

03 mei 2021
Wilt u pellets in zakken kopen? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten!

Hebt u net een pelletkachel in uw woning geïnstalleerd? Of koopt u al verschillende jaren pellets maar hebt u er weinig kaas van gegeten? ProxiFuel vertelt u alles wat u moet weten over pellets in zakken.

 

Zakken pellets in verschillende formaten

 

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat pellets verkocht worden in zakken in verschillende formaten. Meestal worden pellets verpakt in zakken van 10 kilo of zakken van 15 kilo.

 

Die zakken zijn per stuk te koop in verschillende winkels: supermarkten, doe-het-zelfketens, benzinestations, enz. U kunt ze echter ook bestellen en meteen aan huis laten leveren op pallet. Een pallet bevat 102 zakken van 10 kilo of 65 zakken van 15 kilo.

 

De pelletprijs verschilt van de verpakking en de hoeveelheid

 

Pellets in zakken van 15 kilo zijn goedkoper dan pellets in zakken van 10 kilo. Momenteel betaalt u voor een kilo pellets respectievelijk 0,3009 euro en 0,2933 euro wanneer ze in zakken van 10 of 15 kilo worden verkocht. Voor een ton pellets betaalt u dus 7,65 euro minder als u de pellets in zakken van 15 kilo koopt.

 

In dezelfde optiek daalt de pelletprijs per kilo als u meer pellets bestelt. Koopt u bijvoorbeeld een pallet met zakken van tien kilo, dan betaalt u 307 euro. Bestelt u twee pallets, dan betaalt u 588 euro, ofwel 294 euro per pallet.

 

Pellets in zakken kunnen eenvoudig vervoerd en opgeslagen worden

 

Pellets in zakken zijn vooral erg nuttig als u thuis geen pelletsilo hebt. In tegenstelling tot pellets in bulk hebt u voor pellets in zakken niet veel opbergruimte nodig.

 

Pellets in zakken nemen niet alleen minder plaats in maar zijn ook eenvoudiger te manipuleren, verplaatsen en bewaren.

 

Pellets in zakken opslaan

 

Pellets in zakken moeten wel zorgvuldig opgeslagen worden. Pellets zijn gevoelig voor vocht, stof en temperatuurschommelingen. U hebt dan ook een geschikte opslagplaats nodig. Die plaats moet droog en goed geventileerd zijn. En om het u gemakkelijker te maken, zou de opslagplaats in het beste geval bij uw installatie moeten liggen.

 

Kwaliteit van pellets in zakken

 

Wanneer u pellets in zakken koopt, is het belangrijk dat u let op de kwaliteit en de herkomst van de pellets. Die factoren zijn belangrijk voor een goed rendement, om uw installatie te beschermen en om u met schone energie te verwarmen. Koop daarom steeds pellets uit onze regio, met het label Dinplus en/of Enplus.

 

Lees ook:

Voor- en nadelen van pellets in zakken

Pellets bestellen nu de zomer voor de deur staat: in uw voordeel