pellets_vrac_camion_produit.jpg

Pellets kopen tegen de zomerprijs: een goede zaak

13 mei 2020
Koop uw pellets nu al tegen de zomerprijs bij uw ProxiFuel-leverancier en krijg een mooie korting op uw bestelling.

Wist u dat pelletleveranciers in België doorgaans twee tarieven hanteren, afhankelijk van het seizoen? In tegenstelling tot de stookolieprijs bijvoorbeeld, die elke dag door de Belgische overheid wordt vastgelegd, wordt de pelletprijs bepaald door de grondstofprijs en door vraag en aanbod. Zo maken de meeste pelletverkopers traditioneel een onderscheid tussen een zogenoemde zomerprijs en winterprijs.

 

De marktsituatie beïnvloedt de pelletprijs

 

In de warmste maanden van het jaar in België is de vraag naar pellets het kleinst. Gezinnen hebben dan immers minder de behoefte om hun woning te verwarmen. Doordat de vraag daalt en het aanbod identiek blijft, zal de pelletprijs door het bekende principe van vraag en aanbod geneigd zijn te zakken.

 

Omgekeerd zullen consumenten in de koudste maanden meer gaan verwarmen. De vraag zou dan groter moeten worden dan het aanbod, en de prijzen stijgen.

 

Nu pellets kopen is profiteren van een betere prijs

 

Het is dus duidelijk dat de zomerprijs voor pellets interessanter is dan de winterprijs. Sinds 1 mei kunt u bij alle ProxiFuel-verdelers profiteren van dit voordelige tarief voor TOTAL Pellets Premium pellets in bulk of in zakken. Deze prijs geldt tot 31 juli 2020.

 

Met de zomerprijs voor pellets kunt u flink wat besparen. Laten we dit illustreren met een concreet voorbeeld. Als u in april pellets heeft gekocht, heeft de levering van twee ton houtpellets in bulk in Luik u 598 euro gekost. Als u nu pellets koopt, betaalt u slechts 578 euro voor dezelfde hoeveelheid, geleverd op hetzelfde adres. Dat is een besparing van 20 euro.

 

Goed om te weten

De pelletprijs is degressief. Hoe meer pellets u koopt, hoe interessanter de betaalde prijs per kilogram of per ton. Op dit moment betaalt u bijvoorbeeld 578 euro voor twee ton pellets in bulk geleverd in Luik, of 289 euro per ton. Maar als u twee keer zoveel houtpellets bestelt, bedraagt de factuur 1.052 euro, of 263 euro per ton. Als u de mogelijkheid heeft, wacht dan altijd tot uw silo bijna leeg is voor u pellets koopt.

 

Lees ook:

Waarom verschilt de prijs voor pellets van streek tot streek?

Waar moet u op letten bij een pelletaankoop?