EuroPellets.jpg

Waarom verschilt de prijs voor pellets van streek tot streek?

15 januari 2020
In België, en naargelang uw leverancier, kan de prijs van pellets van gemeente tot gemeente verschillen. ProxiFuel legt u uit waarom.

Als u uw woning met pellets verwarmt, hebt u misschien al gemerkt dat de prijs in België niet overal hetzelfde is. Maar waarom dan precies? ProxiFuel, verdeler van pellets in bulk en zakken in België, vertelt er u graag meer over.

 

De prijs van pellets is de afgelopen jaren stabiel gebleven

 

In België blijft de prijs van pellets min of meer stabiel. Volgens het Prijzenobservatorium hebben de prijzen van houtpellets in bulk de afgelopen vijf jaar steeds geschommeld tussen 4,75 en 5,36 eurocent per kWh. De pellets in zakken bleven ook min of meer stabiel tussen 5,10 en 5,84 eurocent per kWh.

 

Ter vergelijking, de prijs van stookolie kende in dezelfde periode een grilliger verloop met schommelingen tussen 3,71 en 7,73 eurocent per kWh.

 

De pelletprijs neemt toe bij hogere transportkosten

 

De prijs van pellets blijft dan wel min of meer stabiel, tijdens het jaar en naargelang uw woonplaats kan hij wel variëren. Het kan namelijk gebeuren dat de prijzen bij een leverancier variëren naargelang de plaats waar hij de houtpellets moet leveren.

 

Hoe verder uw gemeente zich van het productie- of opslagcentrum bevindt, hoe hoger de logistieke kost. Die kost wordt weerspiegeld in de pelletprijs op uw factuur.

 

Goed om weten

ProxiFuel en zijn partners verwerken de transportkosten steeds in de vermelde prijs van de pellets. Er worden geen extra kosten aangerekend. Op die manier wordt u nooit geconfronteerd met onaangename verrassingen: u weet precies hoeveel uw pelletbestelling gaat kosten.

 

Een leverancier uit eigen regio voor een voordelige prijs

 

We raden u aan om beroep te doen op een leverancier uit uw regio om logistieke en transportkosten te beperken zodat u van een voordelige prijs kunt profiteren.

 

ProxiFuel kan dankzij zijn elf regionale afdelingen en verschillende partners in België u de beste prijs aanbieden, ongeacht de gemeente waar u woont. ProxiFuel garandeert u overigens dat u uw woning verwarmt met pellets uit 100% naaldhout die de norm Dinplus en Enplus in acht nemen. De pellets zijn afkomstig uit Belgische bossen en hebben een hoog rendement.

 

Lees ook:

Hoe wordt de prijs van pellets bepaald?

Pelletleverancier: zo maakt u de juiste keuze