shutterstock_162617765.jpg

Pelletleverancier: zo maakt u de juiste keuze

07 augustus 2019
Zoekt u een leverancier van pellets om de brander of de kachel van uw woning van brandstof te voorzien? Lees hier hoe u de juiste leverancier selecteert.

 

Als u in uw woning over een pelletinstallatie beschikt, een gewone kachel of een centrale brander, dan moet u natuurlijk regelmatig houtkorrels laten leveren, in bulk of in zakken. Het is echter niet altijd gemakkelijk de juiste keuze te maken onder de pelletleveranciers die in België actief zijn. We geven u hier de verschillende elementen waarmee u rekening moet houden om de juiste leverancier te kiezen.

 

Een pelletleverancier in uw regio kiezen


In de eerste plaats geven we u de raad een beroep te doen op een pelletleverancier in uw streek. Het is immers nutteloos op zoek te gaan naar een leverancier die ver van u gevestigd is. Om te beginnen zal hij zich vermoedelijk niet tot in uw woonplaats willen verplaatsen. Iedere verkoper bestrijkt namelijk een welbepaalde geografische zone rond zijn opslagplaats. En áls hij een levering bij u aanvaardt, zou hij beslist een pelletprijs hanteren die niet zo aantrekkelijk is als die van een leverancier in uw streek, want zijn verplaatsingskosten liggen hoger.

 

Opteren voor een leverancier van kwaliteitspellets

 

Zodra u de pelletleveranciers hebt gevonden die leveren in uw woonplaats, moet u onder de loep nemen welk type houtkorrels zij verkopen. De kwaliteit van de pellets is immers essentieel als u van een optimaal rendement van uw toestel wilt profiteren en als u uw verwarmingsinstallatie niet wilt beschadigen.

 

Goed om te weten

De certificaties Dinplus en Enplus garanderen dat de pellets voldoen aan een aantal niveauvereisten: gering vochtgehalte, asgehalte en gehalte fijne fractie, hoge calorische onderwaarde, ideale grootte, minimale aanwezigheid van additieven, enz.

 

Prijzen van pelletleveranciers vergelijken

 

Een derde criterium om rekening mee te houden bij uw zoektocht naar pelletleveranciers is vanzelfsprekend de prijs die ze hanteren. Aarzel niet om de aanbiedingen van verschillende leveranciers in uw streek te vergelijken voor een levering van dezelfde hoeveelheid, om te achterhalen welke de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

 

Aandacht voor de dienstverlening

 

Ook niet te verwaarlozen, naast de kwaliteit van de houtkorrels zelf, is de kwaliteit van de dienstverlening die de pelletleverancier biedt. Door een beroep te doen op een vestiging van ProxiFuel krijgt u gegarandeerd zo snel mogelijk uw levering én profiteert u van een flexibele en attente dienstverlening.

 

Te lees ook:

Pelletaankoop: hoe pellets bewaren

Hoe verloopt een bestelling van pellets precies?