pellets_vrac_camion_produit.jpg

Voordelen van pellets in bulk

09 oktober 2019
Verwarmt u met houtpellets? Lees dan hier waarom u beter opteert voor pellets in bulk dan voor pellets in zakken.

Pellets kennen in België almaar meer succes, zowel in bulk als in zakken. Steeds meer gezinnen kiezen ervoor te verwarmen met deze energiebron. Gelijk hebben ze:

  • de prijs van pellets is zeer aantrekkelijk in vergelijking met andere verwarmingsenergie;
  • pellets zijn een hernieuwbare, milieuvriendelijke energiebron;
  • houtpellets worden lokaal geproduceerd en vormen dus een duurzame en ethische brandstof.

 

Pellets in bulk of in zakken: uw verwarmingstoestel bepaalt mee de keuze

 

Als u zoals steeds meer Belgen ook opteert voor een dergelijk verwarmingssysteem, moet u over een voorraad pellets beschikken om uw toestel te laten werken. Er zijn drie leveringsvormen beschikbaar op de markt:

  • pellets in bulk;
  • pellets in zakken, per stuk gekocht;
  • pellets in zakken, per pallet gekocht.

 

De keuze voor pellets in bulk of in zakken houdt hoofdzakelijk verband met de verwarmingsuitrusting waarover u in uw woning beschikt. Houtpellets in bulk worden immers gebruikt wanneer u een brander met automatische toevoer hebt én een silo waarin u de pellets droog en donker kunt opslaan. Pellets in zakken worden dan weer vaker gebruikt met op zichzelf staande verwarmingstoestellen, zoals een pelletkachel.

 

Pellets in bulk: 3 grote troeven

 

Opteren voor pellets in bulk heeft een aantal voordelen waar u best aan denkt wanneer u nog een verwarmingsuitrusting moet kiezen.

 

1. Pellets in bulk zijn goedkoper dan houtpellets in zakken

 

Om te beginnen vragen pellets in bulk minder verwerking en worden ze doorgaans in grotere hoeveelheden gekocht omdat ze een verwarmingsketel en geen kachel voeden. Daardoor zijn ze minder duur dan pellets in zakken.

 

Momenteel kosten 2 ton pellets in bulk u bijvoorbeeld 560 euro, dus 280 euro per ton. Dezelfde hoeveelheid pellets in zakken van 10 kg, op een pallet geleverd, kost 706 euro – dat is 146 euro meer.

 

2. Pellets in bulk zijn gemakkelijker te leveren

 

Vervolgens worden pellets in bulk altijd thuis geleverd, rechtstreeks in uw opslagsilo. De pelletketel zuigt ze daarna automatisch aan om het water te verwarmen waarmee uw verwarmingscircuit wordt gevoed. Zelf hoeft u dus niets te doen.

 

Pellets in zakken kunnen ook bij u thuis worden geleverd. Maar dan bent u wel verplicht een grote hoeveelheid te bestellen: minstens een pallet met 102 zakken van 10 kg of een pallet met 65 zakken van 15 kg. Bovendien zal het van de plaats en de bereikbaarheid van uw opslagruimte afhangen of de chauffeur de pallet dichtbij kan neerzetten. En daarna moet u nog elke zak tot bij uw kachel dragen.

 

3. Pellets in bulk vriendelijk voor de natuur

 

Ten slotte zijn pellets in bulk nog milieuvriendelijker dan in zakken omdat er geen verpakkingsmateriaal voor nodig is om ze te leveren.

 

Wist u dat ...

Alle pellets die de vestigingen van ProxiFuel verkopen, zowel die in bulk als die in zakken, hebben dezelfde eigenschappen en presteren identiek. Ze beschikken immers allebei over de Dinplus en Enplus certificeringen, uw garantie voor een hoog rendementsniveau en een blijvende bescherming van uw verwarmingsinstallatie. Bovendien worden ze gemaakt van houtresten uit duurzaam beheerde Belgische bossen.

 

Lees ook:

Alles over pellets in zakken

Pelletaankoop: hoe pellets bewaren