ThumbsUp.jpg (1)

Stabiele mazoutprijs aan het begin van dit jaar

09 januari 2023
Terwijl 2022 op zijn zachtst gezegd een bewogen jaar is geweest, blijven de prijzen aan het begin van 2023 stabiel en liggen ze in lijn met die van vorige maand.

Wat mogen mazoutverbruikers in 2023 verwachten? Hoewel het moeilijk is om die vraag te beantwoorden, zijn de eerste signalen aan het begin van dit jaar eerder positief: de prijzen lijken zich te stabiliseren rond één euro per liter, in lijn met de prijzen van december van afgelopen jaar.

 

De prijs per liter daalt weer onder één euro

 

Het eerste opmerkelijke feit van de afgelopen week is dat de prijs voor een liter mazout weer onder één euro is gezakt. Begin december doken de prijzen al eens onder die symbolische grens, waarna ze weer licht begonnen te stijgen. Op 6 januari bedroeg de prijs van een liter mazout voor een minimumbestelling van 2.000 liter in totaal 0,9881 euro. Een levering van 2.000 liter kostte u dus 1.976,2 euro.

 

Sindsdien is de mazoutprijs licht gestegen, zonder buitensporige pieken te noteren. Op 10 januari kostte een liter stookolie u in totaal 1,0319 euro, wat neerkomt op een bedrag van 2.063,8 euro voor een bestelling van 2.000 liter. Dat prijsniveau is vergelijkbaar met dat van de afgelopen weken.

 

De wereldeconomie beïnvloedt de mazoutprijs

 

Deze relatieve stabiliteit van de stookolieprijzen wordt verklaard door twee tegenstrijdige verschijnselen die bijdragen tot het evenwicht tussen vraag en aanbod op de wereldmarkt voor olie, de grondstof voor de productie van stookolie.

 

Enerzijds doet het risico van een recessie vrezen voor een sterke afname van de economische activiteit en dus voor een aanzienlijke daling van de vraag naar olie. Anderzijds stimuleert het herstel van de economische activiteit in China, na de versoepeling van de coronamaatregelen, het olieverbruik in dat land.

 

Hoewel er momenteel sprake is van een evenwicht, weten we dat dit fragiel kan zijn, vooral in de huidige, bijzonder gespannen geopolitieke context. Als uw mazouttank bijna leeg is, plaatst u best zo snel mogelijk een bestelling om te profiteren van het huidige prijsniveau.

 

Mazout tegen de beste prijs op ProxiFuel

 

Wat de prijsschommelingen van stookolie ook zijn, ProxiFuel zorgt ervoor dat u het hele jaar door stookolie van hoge kwaliteit tegen de beste prijs krijgt. Daartoe kunnen we rekenen op een uitgebreid netwerk van leveranciers in het hele land.

 

Door Proxifuel te kiezen voor uw stookoliebestelling krijgt u niet alleen een product van topkwaliteit tegen de beste prijs, maar ook een onberispelijke service. De ervaren vakmensen waarmee we samenwerken zullen uw bestelling tijdig en veilig afleveren.

 

Kijk zeker ook regelmatig op onze website om op de hoogte te blijven van de evolutie van de mazoutprijzen. U kunt dan uw bestelling plaatsen zodra de prijzen het voordeligst zijn.

 

 

Lees ook:

Wanneer had u in 2022 mazout moeten bestellen?

Vraag uw mazoutpremie van 300€ aan!