total_mazout_ultra_4.jpg (1)

Stookolie met hoog rendement inslaan om te besparen op de verwarmingsfactuur

17 september 2018
Wie opteert voor stookolie met hoog rendement in plaats van gewone stookolie kan heus wat besparingen doen.

De binnentemperatuur van de woning twee graadjes lager instellen, een houtkachel installeren, de muren isoleren enz. Zo luiden de meest gangbare tips om het verbruik van stookolie aan banden te leggen.

 

U hoeft heus uw hele leven niet op kop te zetten of grondige werken aan te vatten om besparingen te doen op de energiefactuur. Een van de meest eenvoudige oplossingen bestaat erin te opteren voor stookolie met hoog rendement in plaats van gewone stookolie.

 

Stookolie met hoog rendement, een niet te verwaarlozen bron van besparingen

 

Maar wat is dat nu precies, stookolie met hoog rendement en hoe komt het dat die brandstof besparingen kan opleveren?

 

Stookolie met hoog rendement, soms ook hoogkwalitatieve stookolie genoemd, is een verwarmingsbrandstof die is verrijkt met verschillende additieven die bijdragen aan een betere werking ervan.

 

Dit type stookolie bevat een hulpstof die de verbranding ervan verbetert. Zo kan het volledige warmtepotentieel van de verwarmingsbrandstof worden aangeboord. Aangezien er minder residu’s en afzettingen van stookolie ontstaan – op de bodem van de kuip en tegen de wanden ervan – maar ook omdat die reststoffen brosser en minder kleverig zijn, zal uw ketel minder snel vervuild geraken, wat dan weer mogelijke problemen van overmatig verbruik aan banden legt. Dus, door te opteren voor de aankoop van stookolie met hoog rendement, doet u dag na dag besparingen op uw verwarmingsfactuur.

 

Besparen dankzij een installatie die beter beschermd is

 

Dankzij een corrosiewerend additief draagt hoogkwalitatieve stookolie bij aan een langere levensduur van uw installaties, en inzonderheid van uw tank, de ketel en de verwarmingsleidingen. Uw uitrusting is beter beschermd en gaat minder vastlopen, wat ervoor zorgt dat u weer besparingen kunt doen, maar nu in termen van onderhoudskosten.

 

Besparen dankzij een hoogkwalitatieve stookolie

 

De verschillende fabrikanten van stookolie stellen hun eigen product met hoog rendement voor. Bestelt u uw stookolie van hoge kwaliteit via een verdeler van ProxiFuel, dan bent u zeker dat u TOTAL Stookolie Ultra wordt geleverd, een product dat is ontwikkeld volgens de hoogste kwaliteitsnormen van de sector. De groep TOTAL ontwikkelde in zijn onderzoekscentrum inderdaad exclusieve stoffen om de prestaties van zijn verwarmingsbrandstoffen naar een hoger niveau te tillen.