HVO100

Waar vindt u brandstof HVO in België?

22 april 2024
HVO is 100% hernieuwbaar en wordt bezorgd door uw gebruikelijke brandstofleverancier. U kunt ook terecht bij een van onze Belgische ProxiFuel-filialen.

Hebt u al gehoord van biobrandstof HVO en wilt u de effectiviteit testen? In België is deze brandstof voorbehouden voor bedrijven met een eigen opslagcapaciteit. HVO is dan ook niet te verkrijgen aan de pomp.

 

Het product wordt geleverd door uw gebruikelijke mazoutleverancier. In alle ProxiFuel-filialen kunt u terecht voor HVO100, ontwikkeld door TotalEnergies.

 

HVO kan met standaarddiesel worden gebruikt

 

Wilt u uw bedrijfswagenpark laten overschakelen op de biobrandstof HVO100?  Dat kan heel eenvoudig. U hoeft niets aan uw installatie te veranderen. HVO100 wordt geleverd door uw vertrouwde leverancier en kan worden gebruikt om uw gebruikelijke brandstof te vervangen, te mengen of af te wisselen. Het product is volledig mengbaar met dieselbrandstof.

   

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de opslag. HVO100 is zeer stabiel in de tijd en heeft een hoge oxidatiestabiliteit. De brandstof wordt opgeslagen in en gedistribueerd vanuit uw dieseltank.

 

Tijdens het rijden ervaren uw bestuurders veel comfort. Biobrandstof HVO100:

  • zorgt voor een stillere verbranding dankzij een hoog cetaangetal;
  • zorgt voor een goede werking van de motor (koudebestendigheid, smering) dankzij de technische eigenschappen die voldoen aan de norm EN 15940;
  • ruikt minder onaangenaam dan standaard diesel, wat een voordeel is voor de gebruikers.

 

HVO verkleint uw ecologische voetafdruk

 

Het gebruik van HVO100 is vergelijkbaar met het gebruik van uw gebruikelijke dieselbrandstof, met een groot aantal extra voordelen voor uw milieu-impact en dagelijks beheer.

 

Lagere CO2-uitstoot

Vandaag de dag moeten de spelers in de transportsector beginnen aan een grote ecologische transitie. En op dat vlak zijn er heel wat mogelijkheden.

 

Kiezen voor biobrandstof HVO100 van TotalEnergies is een goede manier om uw CO2-uitstoot te verminderen. In tegenstelling tot bij fossiele brandstoffen wordt de CO2-uitstoot uit de verbranding van een biobrandstof gedeeltelijk gecompenseerd door de CO2 die tijdens de groei van een plant door fotosynthese wordt opgevangen.

 

De biobrandstof HVO100 wordt ook gemaakt van afval en residuen die een alternatieve oplossing voor het gebruik van afval uit de landbouw bieden. Die werkwijze draagt overigens bij aan de globale aanpak van de circulaire economie.

 

Dankzij de hernieuwbare oorsprong van HVO100 biobrandstof kan de CO2-uitstoot over de hele levenscyclus van het product met minstens 60% tot 90% worden verminderd in vergelijking met standaardbrandstof.

 

Minder fijne deeltjes

 

Een ander voordeel is dat HVO100 tijdens de verbranding zorgt voor minder uitstoot van gereguleerde verontreinigende stoffen (NOx, HC, CO en deeltjes) dan een gewone brandstof, gemiddeld ongeveer 25%.

 

Aarzel niet om contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde leverancier die uw vragen kan beantwoorden. ProxiFuel staat voor u klaar om u de best mogelijke ondersteuning te bieden.

 

Lees ook:

 

Waarom kiezen voor HVO diesel, de biobrandstof van TotalEnergies?

Technieken om uw jaarlijkse energiebudget te schatten