Cam Sans Roues.Basicimage H 113610CA

Waarom kiezen voor HVO Diesel, de biobrandstof van TotalEnergies?

28 november 2023
HVO100 is een 100% hernieuwbare biobrandstof met een lagere koolstofvoetafdruk, die ons de mogelijkheid geeft milieuvriendelijker te kunnen rijden.

De energietransitie is een uitdaging die ons allemaal aangaat. Milieuvriendelijkere alternatieven voor verwarming en transport zijn een absolute noodzaak om die uitdaging het hoofd te bieden. Met HVO100 wil ProxiFuel graag zijn steentje bijdragen. Deze 100% hernieuwbare biobrandstof zorgt voor een opmerkelijke daling van de CO2-uitstoot en andere vervuilende emissies. U kunt de milieu-impact van uw transportactiviteit aanzienlijk terugschroeven door te kiezen voor 100% HVO in plaats van traditionele diesel.

 

Hoe is HVO100 een duurzame brandstof?

In lijn met het huidige energielandschap hebben TotalEnergies en andere producenten geïnvesteerd in de ontwikkeling van een biobrandstof als alternatief voor fossiele brandstoffen. Het resultaat van die investeringen in onderzoek is een brandstof die geproduceerd is op basis van plantaardige grondstoffen (eerste generatie HVO) of gerecycleerde oliën (tweede generatie HVO).

 

Een aanzienlijk kleinere koolstofvoetafdruk

 

Tijdens hun groei nemen planten CO2 op, een van de gassen die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde. Hoewel er bij de verbranding van HVO ook CO2 vrijkomt, net als bij elke andere brandstof, is een aanzienlijk deel hiervan al opgenomen door de plantaardige grondstoffen die nodig zijn om de brandstof te produceren. De koolstofvoetafdruk van deze biobrandstof is daarom aanzienlijk kleiner dan die van traditionele brandstoffen.

 

Hergebruik van bronnen

 

Terwijl de eerste generatie HVO rechtstreeks uit plantaardige grondstoffen werd geproduceerd, is de tweede generatie een stap verder gegaan. Vandaag wordt HVO gemaakt van afvaloliën, residuen en dierlijke vetten. Die producten worden dus hergebruikt en niet meer weggegooid. De productie past dan ook binnen een circulaire economie door landbouwgrondstoffen afvalgrondstoffen opnieuw te gebruiken. Op die manier heeft de productie van HVO Diesel geen directe of indirecte impact heeft op het bodemgebruik of de voedselketen.

 

De milieu-impact van HVO100

 

Vanwege zijn samenstelling biedt HVO100 een aantal belangrijke voordelen, vooral voor het milieu:

 

  • een vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) met minstens 50% en tot 90% (afhankelijk van de gebruikte grondstof) in vergelijking met conventionele brandstof;
  • een gemiddelde daling van 20% van de deeltjes die tijdens de verbranding worden uitgestoten;
  • een gemiddelde daling van 29% van de productie van stikstofoxides (NOx) tijdens de verbranding.

 

Andere voordelen van HVO Diesel

 

HVO100 is niet alleen minder belastend voor het milieu, maar beschermt ook de motoren van voertuigen. HVO heeft namelijk verschillende voordelen:

 

  • minder lawaai tijdens de verbranding dankzij een hoog cetaangetal;
  • minder lokale uitstoot van deeltjes uit de motor doordat de brandstof geen aromatische bestanddelen bevat;
  • een antwoord op de vereisten van de meest veeleisende nabehandelingssystemen. Het zwavelgehalte van HVO100 is extreem laag;
  • de garantie op een goed werkende motor dankzij technische eigenschappen die voldoen aan de norm EN 15940.

 

Waar kan ik HVO100 vinden?

 

HVO Diesel van TotalEnergies moet nog wat aan populariteit winnen, maar is verkrijgbaar bij alle ProxiFuel-vestigingen. U kunt het product dus overal in België kopen.

 

Indien gewenst kunt u deze 100% biologische brandstof rechtstreeks in uw tank laten leveren, gemengd of afgewisseld met conventionele diesel.

 

Aarzel niet om contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde kantoor dat uw vragen kan beantwoorden. ProxiFuel staat voor u klaar om u de best mogelijke ondersteuning te bieden.

 

Lees ook:

 

Hernieuwbare vloeibare brandstoffen: de verwarmingsbrandstof van morgen?

Technieken om uw jaarlijkse energiebudget te schatten