sac_pellets_15kg_face_produit.jpg

Het belang van de juiste leverancier voor uw pelletaankoop

06 april 2021
Het is erg belangrijk om de leverancier voor uw pelletaankoop niet lukraak te kiezen om van een kwalitatieve service en product te profiteren.

Naast stookolieleveranciers zijn er in België ook verschillende bedrijven die pellets leveren, in zakken of in bulk. Ze zorgen ervoor dat u zich niet meer hoeft te verplaatsen om pellets te kopen. Vandaag bieden heel wat bedrijven levering aan huis aan. Toch is het belangrijk dat u een betrouwbare leverancier kiest om zeker te zijn van een kwalitatieve service en product.

 

Koop uw pellets bij een verdeler in uw buurt

 

U vindt pelletleveranciers op internet, in de Gouden Gids of via mond-tot-mondreclame. We raden u echter aan om uw pellets bij een leverancier in uw buurt te kopen. Die leverancier zou uw pellets snel moeten kunnen leveren. Bovendien is hij goedkoper dan verder gelegen concurrenten omdat de transportkosten een stuk lager liggen.

 

Goed om te weten

Met elf filialen en verschillende partners in de vier uithoeken van het land vindt u altijd een Total pelletverdeler bij u in de buurt!

 

Sommige leveranciers hanteren bovendien een voordeligere prijs als u pellets in grote hoeveelheden koopt. Het kan dan ook interessant zijn om hier de nodige informatie over in te winnen.

 

Controleer zeker ook welke diensten uw pelletleverancier biedt. Het is belangrijk dat u kunt rekenen op een betrouwbare, flexibele en eenvoudig bereikbare verdeler.

 

Kies een leverancier met kwalitatieve pellets

 

Naast de prijs is er nog een tweede reden om een goede leverancier te kiezen: de kwaliteit van de pellets. Hoewel de kleine cilindervormige korrels allemaal op elkaar lijken, verschillen ze op het vlak van kwaliteit. De juiste keuze is belangrijk, want slechte pellets verlagen het rendement van uw toestel. Ze kunnen uw installatie zelfs beschadigen.

 

Kwaliteitsvolle pellets kunt u herkennen aan het Dinplus- of Enplus-label. Die twee labels garanderen u dat u verwarmt met 100% natuurlijke pellets die volgens de strengste normen gemaakt worden.

 

We raden u ook aan om te kiezen voor een leveranciers met pellets op basis van houtresten uit onze Belgische bossen. Met die beslissing draagt u het milieu een warm hart toe en bevordert u de korte keten.

 

Waarom ProxiFuel voor de aankoop van uw pellets?

 

Via ons online platform kunt u klok rond veilig uw bestelling plaatsen. We garanderen u een kwaliteitsvolle en snelle levering.

 

De pellets van ProxiFuel zijn gemaakt van 100% harsachtige resten die in België worden teruggewonnen, met de wens om de milieu-impact van hun productie en transport te beperken. Ze beschikken ook over het Dinplus - en Enplus-label zodat u zeker bent van een optimaal rendement.

 

Lees ook:

Waar moet u op letten bij een pelletaankoop?

Pelletverwarming om uw energie-impact te beperken