MaisonPellets.jpg

Waarom opletten met de goedkoopste pellets?

25 januari 2021
Het kan verleidelijk zijn om de goedkoopste pellets te kopen, zonder de herkomst en de kwaliteit ervan na te gaan. Nu zijn die criteria wel degelijk belangrijk als u milieuvriendelijk en efficiënt wilt verwarmen.

Pellets zijn een energiebron met een aantrekkelijke en relatief stabiele prijs. Dat weerhoudt de consument er echter niet van om geld te willen besparen en op zoek te gaan naar de goedkoopste pellets om zijn woning te verwarmen. Maar opgelet, naast de prijs van houtpellets dient u ook rekening te houden met andere criteria wanneer u pellets wilt kopen.

 

Waar komen de goedkoopste pellets vandaan?

 

De herkomst speelt een belangrijke rol om pellets als hernieuwbare en ecologische energiebron te beschouwen. Het heeft inderdaad geen enkele zin om pellets te bestellen als ze afkomstig zijn van houtafval uit verre landen of als ze in het buitenland worden geproduceerd en nadien naar België worden vervoerd. Heel vaak worden de goedkoopste pellets ver weg van ons land of onze buurlanden geproduceerd ...

 

Dragen de goedkoopste pellets een label?

 

De goedkoopste pellets dragen zelden een label. Dat betekent dat u geen garantie heeft van hun calorische onderwaarde en dus hun efficiëntie.

 

U krijgt evenmin gecontroleerde informatie over het vochtgehalte, de aanwezigheid van eventuele additieven, de mechanische duurzaamheid of de afmetingen. Al die factoren spelen een belangrijke rol. Als ze niet voldoen aan de vereisten van de labels kunnen de pellets uw kachel vervuilen, storingen veroorzaken of beschadigingen aanbrengen.

 

Goed om te weten

De goedkoopste pellets worden in bulk geleverd. Pellets die in zakken worden verpakt en verkocht zijn het duurst. Wilt u pellets in zakken kopen? In het beste geval beschikt u dan over voldoende opslagruimte zodat u een grote hoeveelheid kunt bestellen. Koop uw pellets per pallet om van een aantrekkelijke prijs per kilo te profiteren.

 

  

De juiste prijs-kwaliteitsverhouding voor uw pellets

 

De ProxiFuel-filialen en hun partners leveren overal in België pellets in bulk of in zakken van 10 of 15 kilo op pallet.

 

Het hele jaar door zorgen ze ervoor dat u een goede prijs per kilo en een hoge kwaliteit krijgt. De houtpellets dragen de labels Dinplus en Enplus. Dat betekent dat u uw woning efficiënt, schoon en veilig kunt verwarmen.

 

Bovendien worden de houtpellets van ProxiFuel gemaakt op basis van houtafval uit Belgische bossen. Ze dragen het PEFC-keurmerk. De pellets worden ook in België opgeslagen voordat ze aan u worden geleverd. U kunt er dus zeker van zijn dat hun ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt blijft.

 

Lees ook:

Waarom kiezen voor Belgische pellets?

De Dinplus en Enplus certificeringen voor pellets