total_mazout_ultra_4.jpg (1)

Waarin verschillen klassieke mazout en mazout Ultra van elkaar?

18 mei 2018
De mazout Ultra van TOTAL is stabieler, heeft een beter rendement, zorgt voor een schonere verbranding en draagt meer zorg voor uw installatie dan gewone mazout.

Als u zich verwarmt met mazout, is het u misschien al opgevallen dat bepaalde leveranciers u de mogelijkheid bieden om te kiezen voor een bestelling gewone mazout of mazout Ultra. Waarin verschillen deze twee verwarmingsbrandstoffen? En welke mazout moet u kiezen?

 

Mazout Ultra, een waaier van voordelen

 

Mazout Ultra, zo heet de hoogwaardige mazout die TOTAL ontwikkelt en op de markt brengt. Het product is onderworpen aan strenge controle- en kwaliteitseisen bij elke fase van de productie ervan.

 

Dankzij de verschillende componenten, biedt mazout Ultra vele voordelen vergeleken met de zogenaamde “klassieke” huisbrandolie.

 

Mazout Ultra, performanter

Mazout Ultra zorgt voor een betere verbranding. De brandstof brandt beter, waardoor de ketel er alle warmtevermogen kan uithalen. Dit type mazout levert dus een hoger rendement dan gewone huisbrandolie en draagt op de middellange en de lange termijn bij aan een vermindering van uw verbruik.

 

Een mazout van hogere kwaliteit, ideaal voor uw installatie

Dankzij de betere verbranding, ontstaan er bij mazout Ultra minder afzettingen en residu’s in uw verwarmingsketel. De brandstof is eveneens verrijkt met een corrosiewerende stof, die de roestvorming in uw leidingen en mazouttank voorkomt. Dat betekent dat uw verwarmingssysteem veel minder vervuild geraakt, wat uw verbruik helpt te verminderen en de kosten voor het onderhoud van uw ketel  en uw installatie aan banden legt.

 

Mazout Ultra is milieuvriendelijker

De verbranding van mazout Ultra is properder dan die van gewone mazout. De uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, wordt dus sterk verlaagd.

 

Een stabielere huisbrandolie

Tot slot is mazout Ultra beter bestand tegen de koude, tegen hevige temperatuurschommelingen en tegen oxidatie dan normale huisbrandolie.

 

Gewone huisbrandolie, minder duur bij de bestelling

 

Gewone mazout biedt al die voordelen niet, maar de huisbrandolie die wordt aangeboden door de leveranciers van ProxiFuel wordt wel gemaakt volgens de strengste normen die er in de sector gelden. Hij is ook minder duur in aankoop dan mazout Ultra, die dan weer besparingen mogelijk maakt op de langere termijn.

 

Om in te spelen op wat u verlangt, bieden de antennes van ProxiFuel u de mogelijkheid om zowel klassieke mazout als mazout met hoog rendement te kopen, nl.de mazout Ultra van TOTAL. U kiest, wij leveren.